Zirkzee zonder te scoren opnieuw erg waardevol voor Anderlecht

Zirkzee zonder te scoren opnieuw erg waardevol voor Anderlecht

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 mei 2022 – Joshua Zirkzee was donderdagavond wederom van waarde voor zijn Anderlecht. De spits kwam dit keer zelf niet tot scoren, maar stond wel aan de basis van beide treffers van zijn ploeg. Deze bleken genoeg om Royal Antwerp FC voor de tweede keer in een week tijd - dit keer met 2-1 - te verslaan. 

Binnen een kwartier kwam Anderlecht op een 1-0 voorsprong tegen de club van Marc Overmars. Aan de basis stond Zirkzee, wiens fraaie actie in de zestien alleen met een overtreding gestopt kon worden. Het leverde een strafschop op, die door ploeggenoot Sergio Gomez werd benut. Kort voor rust kon Zirkzee ook een assist op zijn schrijven. Hij stak de bal op Francis Amuzu, die snoeihard binnenschoot. Al na 62 minuten werd de Nederlandse spits naar de kant gehaald. Vanaf daar zag hij hoe Antwerp in de slotfase nog 2-1 maakte. 

Afgelopen zondag boekte Anderlecht op bezoek bij dezelfde tegenstander nog een 0-4 overwinning. Toen tekende Joshua Zirkzee voor een hoofdrol door de eerste treffer voor te bereiden en de tweede zelf voor zijn rekening te nemen. In totaal staat de teller dit seizoen nu op zestien goals en tien assists voor de huurling, die recent aan zowel Ajax als PSV gelinkt werd. Met Anderlecht strijdt hij momenteel nog voor de laatste kans op plek twee en daarmee voorronde Champions League.

Rayo Vallecano - Villarreal 1-5
Een Nederlandse hoofdrol was er niet bij Villarreal, waar sterkhouder Arnaut Danjuma nog altijd geblesseerd is. Zijn aanwezigheid bleek echter niet nodig om middenmoter Rayo Vallecano met liefst 1-5 te verslaan. Daarmee vestigde de Champions League-stuntploeg zich in La Liga steviger op plek zeven, die recht geeft op de voorronde van de Conference League. Ook de Europa League-tickets zijn echter nog altijd in zicht. 

Reacties

gerelateerd