Historisch pijnlijke transfer: Barça verkoopt Coutinho aan Villa

12 mei 2022, 20:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hoofdstuk Philippe Coutinho bij FC Barcelona is officieel voorbij. De Braziliaan werd dit seizoen al gehuurd door Aston Villa, dat de speler nu dus ook definitief heeft overgenomen. Pijnlijk is daarbij de transfersom van slechts twintig miljoen euro, waar de Catalanen vier jaar geleden zelf 135 miljoen euro betaalden. 

Coutinho was daarmee de recordtransfer van de club (even later wel ingehaald door Ousmane Dembélé voor 140 miljoen) en werd onder hoge verwachtingen overgenomen van Liverpool. Inmiddels is bekend hoe dat verhaal is afgelopen. De aanvaller annex middenvelder bleek een enorme miskoop. Na een uitleenbeurt aan Bayern München belandde hij afgelopen winter op huurbasis bij Aston Villa, waar hij wél in de smaak viel. 

Trainer Steven Gerrard, die bij Liverpool nog samenspeelde met de Braziliaan, sprak donderdagavond van een 'geweldige aanwinst'. "Phil is een modelprof en zijn impact op deze groep is sinds zijn komst in januari erg groot geweest. Met de manier waarop hij zichzelf op en buiten het veld presenteert, is hij een rolmodel voor onze jongere spelers, die alleen maar profijt hebben van zijn ervaring."

Doorverkooppercentage

Met de overeenkomst kan Aston Villa dus langer van Coutinho genieten. De spelmaker tekende een contract tot 2026 in Birmingham. Ondanks de relatief lage transfersom, kan Barcelona overigens nog wel flink meeprofiteren als de 29-jarige Coutinho nog eens een transfer zou maken. De club heeft bij de verkoop namelijk een doorverkooppercentage van liefst vijftig procent bedongen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen