Ten Hag had United-ontmoeting: assistenten bekend, Frenkie besproken

12 mei 2022, 18:26

Erik ten Hag heeft de landstitel van Ajax niet bijzonder uitgebreid gevierd. Een dag later zou de trainer namelijk al een belangrijke ontmoeting hebben gehad over zijn nieuwe avontuur bij Manchester United. Onder meer zijn beoogde assistenten Mitchell van der Gaag en Steve McClaren zouden hierbij aanwezig zijn geweest. De eventuele komst van Frenkie de Jong stond ook op de agenda.

Dat alles wist The Daily Mail donderdag te melden. De ontmoeting zou donderdag in Amsterdam hebben plaatsgevonden. Ten Hag schoof er aan met Van der Gaag, zijn huidige assistent bij Ajax die hij ook graag naar Manchester mee zou willen nemen. Transferexpert Fabrizio Romano berichtte donderdag overigens dat Van der Gaag inmiddels een akkoord met de club heeft bereikt en dat zijn aanstelling slechts een kwestie van tijd is.

Zijn andere assistent lijkt dus McClaren te gaan worden. De Engelsman werd al eerder genoemd, maar uit zijn aanwezigheid bij het gesprek kan worden opgemaakt dat ook zijn aanstelling dichtbij is. Romano schreef in de komende weken meer duidelijkheid te verwachten over diens aanstelling. De laatste aanwezige was 'vermoedelijk' John Murtough, directeur spelersbeleid van Manchester United.

Frenkie de Jong

Tijdens de ontmoeting zouden onder meer enkele mogelijke transfertargets zijn besproken. Concreet viel daarbij de naam van Frenkie de Jong. De FC Barcelona-middenvelder, met wie Ten Hag eerder succesvol samenwerkte bij Ajax, wordt de laatste nadrukkelijk gelinkt aan de nieuwe club van de trainer. Op basis van de bespreking zou hij dus inderdaad een van de beoogde versterkingen zijn. 

Lees ook: Spaanse journalist: 95 procent kans dat Frenkie naar United gaat

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen