PSV bereikt overeenkomst met opvolger Van Nistelrooij

12 mei 2022, 17:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft Adil Ramzi aangesteld als opvolger van Ruud van Nistelrooij bij Jong PSV. De 44-jarige ex-voetballer was afgelopen seizoen bij het elftal betrokken als assistent van de aanstaande hoofdtrainer, en bij de zoektocht naar een opvolger kwam zijn naam dan ook al vaker voorbij. Volgens het Eindhovens Dagblad en [a,https://www.vi.nl/nieuws/ramzi-volgt-van-nistelrooij-op-als-hoofdtrainer-jong-psv,_blank,Voetbal International] zijn de partijen inmiddels akkoord. 

In Eindhoven werkte Ramzi de afgelopen jaren hard aan het opbouwen van een trainersloopbaan. Sinds 2016 werkte hij als assistent- en hoofdtrainer bij verschillende jeugdelftallen, voor hij begin dit seizoen als rechterhand van Van Nistelrooij bij Jong PSV aan de slag ging. Deze maand zal hij zijn opleiding als coach betaald voetbal afronden, waardoor hij het elftal zelfstandig onder zijn hoede kan gaan nemen. 

Het Eindhovens Dagblad hoorde van betrokkenen dat het voor Ramzi veel betekent om de eerste trainer in Nederland te worden met een Marokkaans-Nederlandse achtergrond. Afgelopen seizoen kreeg hij ook een aanbieding om bondscoach te worden van Marokko Onder 20, maar hij verkoos een langer verblijf bij PSV. 

Eigen accenten

'De verwachting is dat Ramzi de lijn van Van Nistelrooij door gaat zetten, maar hij zal ook een aantal eigen accenten kunnen aanbrengen', schreef de regionale krant verder. 'De trainer geldt als streng doch rechtvaardig en is door een aantal talenten geroemd om zijn vermogen om jonge spelers te helpen. Onder anderen Johan Bakayoko liet recent nog weten veel aan Ramzi te hebben gehad in de jeugdopleiding van PSV, vooral ook op de momenten dat hij op het veld minder goed presteerde.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ivanov
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prachtig om te zien dat PSV door selecteert. Niet alleen met speler die vanuit de jeugd doorschuiven naar het A-elftal, maar ook de trainers maken de stappen. Het is dan een droomroute als nu één van de oudere spelers van het A-elftal zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt en als trainer bij één van de juniorenelftallen aan de slag gaat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen