Schreuder ziet 'remontada' PEC mislukken: "We zijn ver gekomen"

12 mei 2022, 14:24

Dick Schreuder baalt als een stekker dat het hem niet is gelukt om PEC Zwolle in de Eredivisie te houden. De trainer leek met zijn ploeg voor een geweldige ommekeer te gaan zorgen, maar die bleef toch uit. Schreuder kijkt toch terug op een succesvolle tweede seizoenshelft.

PEC verloor woensdagavond met 2-0 van directe concurrent Sparta Rotterdam. Zodoende viel in de 33e speelronde toch het doek voor de ploeg van Schreuder. "Natuurlijk is iedereen teleurgesteld, van spelers tot staf. Uiteindelijk hebben we op onze manier geprobeerd om het tij te keren. Dat is niet gelukt en zijn we gedegradeerd. We gaven het eerste doelpunt te snel weg. Daarna hebben we de tegenstander bestookt, maar we maken de doelpunten niet", aldus Schreuder bij ESPN.

De Zwollenaren leken in de winterstop dood en begraven, maar knokte zich onder leiding van Schreuder terug. "Na de winter hebben we veel punten gehaald. Dat zegt genoeg over wat er voor de winterstop is gebeurd. In de beginfase was het de boel weer rechtzetten, doorselecteren en dingen te veranderen binnen de club. Onderweg ging dat proces goed en haakten we aan. Dan wil je er graag in blijven en is dit een enorme teleurstelling. Maar het is ook knap dat we toch nog zo ver zijn gekomen."

Wat rest voor PEC is minimaal een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Na tien seizoenen komt er voor de club een einde aan voetballen in de Eredivisie. "Er is altijd een langetermijnvisie. We zullen de komende weken kijken hoe snel we daarin stappen kunnen maken. Het moet duidelijk worden wie de club gaan verlaten en wie erbij gaan komen. Ik sta nu al over de toekomst te praten, terwijl we net gedegradeerd zijn. Maar dat hoort er nu eenmaal bij, dat is ook professioneel zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen