Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Twente gaat Europa in na emotionele week: "Was puur voor Jody"

Twente gaat Europa in na emotionele week: "Was puur voor Jody"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

12 mei 2022 – FC Twente is een wedstrijd voor het einde van de competitie al zeker van een avontuur in Europa. De club uit Enschede won woensdagavond met 3-0 van FC Groningen en zag concurrent AZ punten verspelen. Václav Cerný en Ron Jans waren na afloop verguld van trots door deze prestatie.

"Je wacht op een gegeven moment gewoon of het lukt", aldus Cerný bij ESPN. "We hadden het niet meer in eigen handen. Het eerste wat bij mij binnen komt is hoe belangrijk dit is voor FC Twente. Ik heb gezien wat er kan groeien in zo'n vriendenteam, want dat zijn wij. We hebben iets behaald wat niet eens de doelstelling was. Maar we groeiden er naartoe omdat we voelden dat het haalbaar was. Dat is prachtig."

Het was in Enschede een avond met dubbele gevoelens vanwege het overlijden van Jody Lukoki. De club stond voor en tijdens de wedstrijd stil bij de oud-speler. "Deze was puur voor Jody, dat meen ik uit de grond van mijn hart. Het is prachtig dat dit zo mocht zijn. Ik ben nu ongekend blij, maar als we het daar over hebben komt alles weer even binnen. We hebben dit voor hem gedaan. Ik vind dat dit mooi gelukt is. Het raakt je, maar je haalt er ook veel kracht uit."

Ook trainer Jans was na afloop in gesprek met de NOS emotioneel en tegelijk trots op zijn ploeg. "Woorden kunnen soms niet uitspreken wat je voelt. Jody krijgen we er niet mee terug, maar deze herinnering is heel mooi. Het is ook zo dat we ons met heel veel punten direct kwalificeren voor Europees voetbal. Dat hadden we aan het begin van het seizoen niet gedacht. Maar ik durf wel te zeggen dat wij dit hebben verdiend." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd