Spanning en sensatie: wie 'vergezelt' PEC Zwolle naar de KKD?

12 mei 2022, 11:35

Zwolle is in diepe rouw. Door de 2-0 nederlaag tegen Sparta Rotterdam komt er na tien jaar voorlopig een einde aan het verblijf van PEC in de Eredivisie. De ploeg van Dick Schreuder is de eerste ploeg die afdaalt naar de Keuken Kampioen Divisie. De grote vraag is: voor wie valt zondag nog meer het doek? Heracles Almelo, Sparta, Fortuna Sittard en Willem II houden hun hart vast. 

14. Heracles (34-33)

Dat de nummer veertien van de Eredivisie met nog één speelronde te gaan nog niet zeker is van lijfsbehoud, zegt alles over de spanning onderin. De ploeg uit Almelo had woensdagavond uitstekende zaken kunnen doen, maar leed een pijnlijke nederlaag op bezoek bij RKC Waalwijk. Daardoor komt het ook voor Heracles aan op de laatste speelronde. De opdracht voor Frank Wormuth, die na dit seizoen vertrekt naar FC Groningen, en zijn spelers voor de thuiswedstrijd tegen Sparta is duidelijk: niet verliezen. Want als Fortuna Sittard dan óók nog eens wint, komen de play-offs naar Almelo. 

15. Sparta (32-33)

De opluchting en blijdschap was groot bij Sparta na het laatste fluitsignaal woensdagavond. De Rotterdammers versloegen PEC Zwolle met 2-0 en kunnen daardoor in ieder geval niet meer gepasseerd worden door de Zwollenaren, die afglijden naar de Keuken Kampioen Divisie. Sparta profiteerde ook optimaal van de nederlagen van Heracles en Fortuna, waardoor het als nummer vijftien begint aan de allesbeslissende laatste speeldag. Bij een overwinning in Almelo is de ploeg van Maurice Steijn zeker van een langer verblijf in de Eredivisie. Mocht er niet gewonnen worden, is ze afhankelijk van de resultaten van Fortuna Sittard en Willem II. Als Sparta verliest, Fortuna Sittard minstens een punt pakt en Willem II wint, valt het doek alsnog. 

16. Fortuna Sittard (32-33)

Na drie overwinningen in vier wedstrijden leek Fortuna Sittard lijfsbehoud niet meer te kunnen ontgaan. Maar niets blijkt minder waar. Door de thuisnederlaag tegen Vitesse moeten de Limburgers toch nog vrezen voor degradatie. Ze staan nu op de zestiende plek, die nacompetitie betekent. Omdat Heracles en Sparta zondag tegenover elkaar staan, volstaat een overwinning voor lijfsbehoud. Dan wacht de ploeg uit Sittard ook geen nacompetitie. Maar het kan natuurlijk ook nog helemaal misgaan voor Fortuna. In het ergste geval, verlies in Nijmegen en drie punten voor Willem II, degradeert het zelfs rechtstreeks naar de KKD. Dan is het resultaat in Almelo niet van belang. Oók bij een gelijkspel tegen NEC, in Almelo én een zege van Willem II kan het voorbij zijn voor de Limburgers. Sparta en Willem II hebben (momenteel) immers een beter doelsaldo.

17. Willem II (30-33)

Voor Willem II kan de opdracht voor de laatste speeldag niet makkelijker zijn: winnen. Maar de Tilburgers hebben het niet (meer) in eigen hand. Zelfs als er wordt gewonnen van FC Utrecht, kan rechtstreekse degradatie naar de gevreesde Keuken Kampioen Divisie een feit zijn. Het beste scenario voor de ploeg van Kevin Hofland is dat ze zelf wint en zowel Sparta als Fortuna Sittard verliest. Dan komen de Tilburgers op 33 punten, één meer dan de concurrenten uit Rotterdam en Sittard. Aan een gelijkspel tegen FC Utrecht heeft Willem II in ieder geval helemaal niks. 

Programma laatste speelronde:

14.30 uur: Heracles-Sparta

14.30 uur: NEC-Fortuna Sittard

14.30 uur: Willem II-FC Utrecht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Fleksie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan me vergissen maar Fortuna en Sparta hebben beide 32 punten, Heracles 34. Mocht Fortuna winnen bij NEC dan is het niet van belang wat het resultaat word bij Heracles - Sparta, dan is Fortuna gewoon veilig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen