Klaassen reageert op treuzelende Onana: ''Zat nog in de emotie''

12 mei 2022, 12:04

Hoewel er woensdagavond uitgebreid werd gefeest in de Johan Cruijff ArenA, klonk er ook één keer een striemend fluitconcert. Dat was op het moment dat Andre Onana zijn opwachting maakte voor de huldiging op het veld. De doelman heeft zijn krediet bij het Amsterdamse publiek al lang en breed verspeeld. Zijn houding na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op zaterdag 9 april maakte het er niet beter op. Ook Davy Klaassen ergerde zich toen aan de doelman. 

Als Remko Pasveer niet geblesseerd was afgehaakt, had Onana zeer waarschijnlijk op 15 december vorig jaar zijn laatste minuten gemaakt in de hoofdmacht van Ajax. Maar door de blessure van Pasveer, die hem nog altijd aan de kant houdt, kreeg het Ajax-publiek Onana nog meerdere keren in actie te zien. Zijn optredens maakten de onderlinge verstandhouding er echter niet beter op. Ook in de thuiswedstrijd tegen Sparta ging hij in de fout. Ajax wist de 0-1 achterstand uiteindelijk nog wel om te buigen in een 2-1 overwinning, maar reden voor euforie was er allerminst. Het publiek werd echter keurig bedankt, al leek Onana daar niet zoveel zin in te hebben. 

Bekijk ook: Onana onder vuur bij Ajax na schandalige actie na de wedstrijd

''We stonden klaar om het publiek te bedanken, nadat we Sparta hadden verslagen'', blikt Klaassen in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op dat moment. ''Onana kwam aanlopen. Ik zat nog in de emotie, want ik vond het een rotwedstrijd. Het was niet dat we wat te vieren hadden. Je staat daar niet met trots. Dan wil je het publiek bedanken en naar binnen. Dan denk ik: kom op, loop even door en reageer ik met: fucking hell man.'' Het duurde natuurlijk niet lang alvorens de beelden van een geïrriteerde Klaassen op het internet circuleerden. ''Dat werd toevallig opgepakt, maar het was niet om een signaal af te geven. Volgens mij wordt er te veel achter gezocht'', aldus de middenvelder. 

Klaassen achtte het echter wel verstandig om daags na het 'voorval' in gesprek te gaan met de doelman. ''Dat hoort ook. Als je in een team ergens mee zit, moet je dat zeggen, voordat het iets groots wordt. Zulke irritaties zijn onvermijdelijk als je elke dag met elkaar bent. Verder corrigeren we elkaar niet vaak. De werksfeer is goed en de ondergrens hoog. Als iemand daaronder komt, proberen we hem samen op te beuren. Zo worden we een sterk en hecht team.'' Onana verscheen na het thuisduel met Sparta niet meer onder de lat bij Ajax. De doelman maakt deze zomer naar alle waarschijnlijkheid transfervrij de overstap naar Inter Milan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen