Ten Hag is Overmars niet vergeten: ''Deze titel is ook van hem''

12 mei 2022, 09:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag is Marc Overmars nog niet vergeten. Begin dit jaar kwam er abrupt een einde aan de samenwerking tussen Ten Hag en Overmars bij Ajax, omdat de laatstgenoemde over een langere periode grensoverschrijdende berichten verstuurde naar vrouwelijke collega's. Hoewel Overmars deur van de Johan Cruijff ArenA inmiddels alweer een paar maanden geleden achter zich dichttrok, draagt Ten Hag de 36e landstitel ook op aan zijn oud-collega. 

''Dat waren vreselijke momenten'', blikte Ten Hag woensdagavond tijdens het titelfeest in gesprek met NPO Radio 1 terug op het vertrek van Overmars. ''Laat ik vooropstellen: deze titel is ook vooral van Marc Overmars. Wij hebben dit elftal samen geboetseerd. Wij hebben samen de cultuur hier aangepast, met uiteraard ook de spelers. We hebben het samen gedaan en ik ben ook heel blij voor hem'', aldus de oefenmeester, die de vraag kreeg of hij de Overmars, die sinds maart 2022 de sportief directeur is van Antwerp FC, nog ging bellen. ''Ik denk dat we straks nog wel contact hebben, ja.''

De heisa rond Overmars ontstond begin februari, aan het begin van een belangrijke periode voor Ajax. Er werd dan ook veel van Ten Hag gevraagd. ''Toen de zaak van Overmars naar buiten kwam, wist ik wel: Nu moet ik superalert zijn om de boel bij elkaar te houden'', vertelt de trainer bij Voetbal International. ''Ik wist zeker dat als we in die fase hadden verloren, en de prestaties waren ondermaats geweest, dat iedereen over ons heen was gevallen. Daar zaten er ook echt een paar op te wachten, dat was volgens mij wel duidelijk.''

Ajax maakte een paar uur nadat het met 3-0 had gewonnen van Heracles Almelo en was uitgelopen op PSV melding van het vertrek van de technisch directeur. ''Die wedstrijd tegen Heracles Almelo was een aparte gewaarwording voor mij. Ik had een dag eerder gehoord van de situatie van Marc, dat het op enig moment na de wedstrijd naar buiten zou komen. Die nacht tussen dat ik het voor het eerst hoorde en de wedstrijd tegen Heracles heb ik niet geslapen'', aldus Ten Hag. 

Lees ook: Van 'Erik

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Wij hebben de cultuur hier aangepast" is toch wel een beetje pijnlijk in dit verband denk ik... (ik snap natuurlijk wel hoe het bedoeld is)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen