Teleurstelling bij AZ na mislopen vierde plek: "Dat is de realiteit"

11 mei 2022, 23:43

Voor de derde keer op rij gaf AZ woensdag een voorsprong in de slotfase uit handen. De late 2-2 van FC Utrecht betekent voor de Alkmaarders ook meteen een einde aan de aspiraties voor de vierde plaats en directe kwalificatie voor Europees voetbal. AZ is veroordeeld tot de play-offs.

Op de vraag of er verdriet, woede en teleurstelling heerst in de kleedkamer van zijn ploeg, reageert Jansen bij ESPN helder: "Een combinatie van alle drie de dingen die je noemt. Bij mij? Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier. Ik moet in ieder geval altijd even rustig mijn gedachten weer op orde krijgen en snel schakelen naar de realiteit. En dat is dat we play-offs moeten spelen."

AZ zal de play-offs ingaan als absolute favoriet, aangezien de andere deelnemers het Eredivisie-seizoen lang niet zo veel punten hebben vergaard als de Alkmaarders. "Of we de play-offs moeten winnen? We willen hem in ieder geval heel graag winnen. Ik kan me nog wel een wedstrijd van AZ in Utrecht van een paar jaar geleden herinneren waarbij het mis ging. Dat moeten we nu zien te voorkomen."

Tegen FC Utrecht ging het in de slotseconden mis. Vorige week werd een paar minuten voor tijd een voorsprong uit handen gegeven tegen Ajax en een week eerder was dit ook tegen Sparta het geval. "We staan bij die ingooi niet op te letten, dat is eeuwig zonde. Het is de vierde keer in vijf wedstrijden dat dit ons overkomt en dat is heel teleurstellend", besluit Jansen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

a3kp
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We stonden niet op te letten? Na de 0-2 ging AZ als gewoonlijk dit seizoen weer rustig afwachten wat er zou gebeuren ipv door te drukken. Snollebollekesvoetbal, van links naar rechts en weer terug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen