Barcelona heeft plek twee na 'terugknok-seizoen' bijna binnen

11 mei 2022, 23:22

FC Barcelona gaat naar alle waarschijnlijkheid op de tweede plaats eindigen in LaLiga. De Catalanen begonnen nog dramatisch aan het seizoen in Spanje en leken te moeten vrezen om Europees voetbal mis te lopen. Dat lijkt er door de uitslagen van woensdagavond niet meer van te gaan komen.

Sevilla - Mallorca 0-0

Achtervolger Sevilla wist dat het moest winnen om de strijd om plek twee nog spannend te houden. Zonder de geblesseerde Karim Rekik en met middenvelder Nemanja Gudelj slaagde de club uit het Zuiden van Spanje daar echter niet in. Laagvlieger Mallorca stapte dankzij een 0-0 gelijkspel met een broodnodig puntje van het veld in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Zodoende doet Sevilla niet meer mee voor plek twee.

Elche - Atlético Madrid 0-2

Atlético Madrid kan de tweede plaats nog wel afpakken van Barcelona. De Madrilenen zagen Sevilla dus punten verspelen en trapten even later zelf af op bezoek bij Elche. Daar nam de ploeg van trainer Diego Simeone de derde plek over. Matheus Cunha opende in de eerste helft al de score namens Atlético, dat na de thee nogmaals toe kon slaan. Halverwege het tweede bedrijf deed Rodrigo De Paul ook een duit in het zakje.

Barcelona kan tweede plek grijpen

Barcelona won dinsdagavond zelf al met 3-1 van Celta de Vigo. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is de voorsprong op Atlético vijf punten. De Catalanen moeten nog op bezoek bij Getafe en sluiten het seizoen af in het Camp Nou tegen Villarreal. Atlético zal de druk echter op de ketel willen houden. De ploeg uit Madrid moet nog thuis aantreden tegen achtervolger Sevilla en brengt vervolgens een bezoekje aan Real Sociedad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen