City loopt dankzij De Bruyne uit op Liverpool; simpele zege Chelsea

11 mei 2022, 23:43

Manchester City heeft de landstitel in Engeland voor het grijpen. De ploeg van trainer Pep Guardiola boekte woensdag een ruime 1-5 zege bij Wolverhampton Wanderers en herstelt daarmee de voorsprong op Liverpool.

Sterker nog: de regerend Premier League-houder loopt op doelsaldo drie treffers uit op de Champions League-finalist, die gisteren op vreemde bodem afrekende met Aston Villa (1-2). Tegen Wolves leek het er in de beginfase echter niet op dat het een eenvoudige avond zou gaan worden. Nadat Kevin De Bruyne de bezoekers op voorsprong had gebracht, was het vier minuten later zijn landgenoot Leander Dendoncker die de gelijkmaker achter doelman Ederson schoot.

Toch toonde Manchester City karakter en stelde het na iets meer dan een kwartier spelen via opnieuw De Bruyne orde op zaken. Met zijn derde treffer, acht minuten later, bracht hij zijn werkgever in een zetel. Na rust herhaalde de Belgische stylist zijn kunststukje nog maar eens en nam hij ook de vierde treffer voor zijn rekening. Raheem Sterling nam het slotakkoord voor zijn rekening. Manchester City kan - mits Liverpool punten verspeelt - zondag op bezoek bij West Ham United de landstitel grijpen.

Leeds United - Chelsea

Chelsea leek dit seizoen een gevaarlijke uitdager te worden voor Manchester City en Liverpool, maar kende na de winter een flinke terugslag. Woensdag had de ploeg echter geen kind aan het in degradatienood verkerende Leeds United. Al na vier minuten opende Mason Mount de score voor The Blues. De manschappen van Thomas Tuchel werden geholpen door Daniel James, die na een veel te harde tackle mocht inrukken. Na rust liep Chelsea uit door treffers van Christian Pulisic en Romelu Lukaku: 0-3.