Ajax presenteert Schreuder binnenkort als opvolger Ten Hag

11 mei 2022, 22:49

Alfred Schreuder wordt de opvolger van Erik ten Hag bij Ajax. De Telegraaf meldt dat de 49-jarige trainer op korte termijn wordt gepresenteerd door de Amsterdammers. Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Schreuder, die in de Johan Cruijff ArenA een contract voor twee seizoenen gaat tekenen met een optie voor een extra jaar.

Ajax neemt Schreuder over van Club Brugge, waar hij in januari aan de slag ging als opvolger van Philippe Clement. De voormalig (assistent)trainer van Vitesse, FC Twente, 1899 Hoffenheim en FC Barcelona was eerder tussen 2018 en 2019 als rechterhand van Erik ten Hag werkzaam in de Johan Cruijff ArenA.

Schreuder komt voor naar verluidt een gelimiteerde transfersom van 1,5 miljoen euro over van Club Brugge. Naar het zich laat aanzien gaat hij de Belgische topclub met een hoofdprijs verslaan. Club Brugge won woensdagavond met 1-0 van Union Sint-Gillis en zette zodoende een enorme stap richting de landstitel.

Nadat bekend werd dat Ten Hag zijn loopbaan voortzet bij Manchester United, werden meerdere trainers in verband gebracht met de trainersfunctie in Amsterdam. De naam van Schreuder stond op de meeste lijstje. Ook onder meer Peter Bosz (Olympique Lyonnais) en Arne Slot (Feyenoord) werden gelinkt aan Ajax.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen