NEC ondanks nederlaag plots op pole position voor plek acht

11 mei 2022, 22:07

De strijd om de achtste plaats in de Eredivisie zal zondag zijn climax bereiken. NEC ging woensdagavond onderuit bij PSV, maar ligt nu wel op pole position om het ticket voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal te winnen. Heerenveen, dat het feestmaal was in de kampioenswedstrijd van Ajax, hijgt de Nijmegenaren echter in de nek.

PSV - NEC 3-2

Van tevoren was het bekend dat het een zware klus zou worden voor NEC om punten te pakken in Eindhoven, maar tegenstand werd er zeker geboden. Nadat de Nijmegenaren op een 3-0 achterstand kwamen, knokten ze zich via doelpunten van Mikkel Duelund en Jonathan Okita terug. Een gelijkmaker viel er echter niet meer. Tegen Fortuna Sittard heeft NEC het behalen van de achtste plaats echter nog wel in eigen hand doordat de concurrentie ook punten verspeelde.

Ajax - Heerenveen 5-0

Heerenveen-trainer Ole Tobiasen wist van tevoren dat er niet zo veel te halen viel in de Johan Cruijff ArenA. De Friezen figureerden slechts in de kampioenswedstrijd van Ajax, maar stapten desalniettemin niet beteuterd van het veld. Ondanks de dikke nederlaag is er nog een goede kans dat Heerenveen het laatste ticket voor de play-offs verovert. De Friezen gaan als nummer negen de laatste speelronde in, maar de achterstand op NEC is klein: twee doelpunten.

Go Ahead Eagles - Feyenoord 0-1

Het had zomaar gekund dat Go Ahead Eagles vanavond naar de achtste plaats was gestegen. Daarvoor had het in eigen huis moeten winnen van Feyenoord. Hoewel de ploeg van trainer Kees van Wonderen zich kranig weerde tegen de finalist van de Conference League, ging het door een doelpunt van Bryan Linssen wel onderuit. Go Ahead gaat de laatste speelronde in met twee punten achterstand op NEC en Heerenveen. Laatstgenoemde is de tegenstander van zondag.

FC Twente - FC Groningen 3-0

Na vijf verliespartijen op rij zag FC Groningen zichzelf omlaag zakken in de ranglijst en een overwinning was zeer welkom geweest in de strijd om de play-offs. In de eerste helft opende Vaclav Cerny de score en na rust gooide Dimitrios Limnios de wedstrijd met twee doelpunten in het slot: 3-0. Op bezoek bij Cambuur heeft Groningen zondag nog een klein sprankeltje hoop op de achtste plaats, maar daarin zullen de noorderlingen afhankelijk zijn van andere resultaten.

SC Cambuur - Willem II 1-1

Om mee te blijven doen in de strijd om de achtste plaats volstond alleen de winst voor SC Cambuur. De Leeuwarders begonnen goed aan de wedstrijd dankzij een prachtig doelpunt van Sekou Sylla, maar hielden de voorsprong niet vast. Vroeg in de tweede helft kwam Willem II langszij via Derrick Köhn, die optimaal profiteerde van slordig verdedigen van de thuisploeg. Cambuur maakt in theorie nog kans om als achtste te eindigen, maar heeft daarvoor een groot wonder nodig op de laatste speeldag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen