Maduro ziet Ajax mazzelen: "Ik denk het wel, eerlijk gezegd"

11 mei 2022, 21:03   Bijgewerkt: 11 mei 2022, 21:08

Ajax wordt kampioen. Zo veel is zeker na de eerste helft tegen sc Heerenveen. De Friezen hielden ongeveer twintig minuten stand voor de Amsterdammers op voorsprong kwamen. Bij die openingstreffer zat de arbitrage niet tegen, constateert Hedwiges Maduro.

"Het is een hele goede goal, maar het is de vraag of de bal over de lijn is. Ik denk het wel, eerlijk gezegd. De VAR mag niet ingrijpen omdat hij het niet zeker weet, want het camerastandpunt is niet goed. Maar het neigt er wel naar dat de bal over de lijn was", vertelt de analist bij ESPN over de treffer van Nicolas Tagliafico. "Het is wel een hele goede goal."

De titel kan de Amsterdammers niet meer ontgaan, stelt Maduro. "Er is geen vuiltje aan de lucht. Ze hebben geen kans weggegeven en drie keer gescoord. Ook de tweede goal was mooi. Een heel snelle combinatie, met een of twee keer raken. Alles is hier perfect aan", aldus de analist, die wel verbaasd was over de manier van juichen van doelpuntenmaker Seven Berghuis. Hij leek behoorlijk gefrustreerd. "Misschien heeft hij gevoelens dat het er niet echt lekker uitkomt."

De derde treffer van de eerste helft kwam op naam van Sébastien Haller, die de strafschop mocht nemen na een overtreding van Ibrahim Dresevic. "Hij heeft een moeilijke periode. Hij had ook een paar keer balverlies waar dat eigenlijk niet mag. Hij heeft dit misschien even nodig, zodat het publiek weer achter hem gaat staan. Misschien helpt het hem in de tweede helft."

Reacties

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

......... onzinnnig en achterhaald commentaar.... geen wonder dat jullie een nieuwe verslaggever vragen.... En alsjeblieft wat objectiever

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen