Van de Ven hoopt op minuten tegen Bayern-trio: "Daar droom je van"

11 mei 2022, 17:57

Mickey van de Ven hoopt dat hij komend weekend in de basis mag starten bij VfL Wolfsburg. De verdediger kon dit seizoen rekenen op weinig speelminuten, maar de laatste wedstrijd stond hij in de basis door afwezigheid van meerdere ploeggenoten. Mogelijk mag hij blijven staan als zijn ploeg het opneemt tegen Bayern München.

De centrale verdediger is niet bang om het tegen de beste club van Duitsland op te nemen. "Als je jong bent, droom je ervan om tegen Lewandowski, Sane of Müller te spelen. Als ik zaterdag op het veld sta, is het geen probleem om tegen hen te spelen", vertelt Van de Ven in gesprek met Bild. De verdediger kwam op de laatste dag van de transferperiode over van FC Volendam. Mark van Bommel zag potentie bij zijn jonge landgenoot, maar de trainer werd al vroeg in het seizoen op straat gezet.

Vervelend voor de oefenmeester, maar ook voor de verdediger. Opvolger Florian Kohfeldt liet hem voornamelijk de bank warmhouden. "Mark vertelde dat ik beter moet zijn en beter moet trainen dan de anderen. Deed ik dat, dan zou ik ook spelen", vertelt Van de Ven, die tijdens het seizoen twee maanden buitenspel stond met een hamstringblessure. Mogelijk liggen er volgend seizoen meer kansen voor de mandekker, aangezien de 29-jarige John Brooks gaat vertrekken. "Ik hoop dat ik zijn plaats in mag nemen."

Oud-Ajacied Wöber

Of de voormalig voetballer van Volendam volgend seizoen kan rekenen op meer speeltijd is nog maar de vraag. De Duitse club zou serieus in de markt zijn Maximilian Wöber, die eerder onder contract stond bij Ajax. Van de Ven kan zaterdag mogelijk zijn visitekaartje afgeven tegen Bayern München, dat in principe nergens meer voor speelt. De landstitel is namelijk al binnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen