Siem de Jong waarschuwt Ajax in titelduel: "Voor ons belangrijk"

11 mei 2022, 18:10

Siem de Jong is van plan met SC Heerenveen vol voor een stunt te gaan in de Johan Cruijff Arena. De ervaren middenvelder keert woensdagavond terug in het stadion waar hij zijn grootste successen beleefde. Zijn oude liefde kan landskampioen worden, maar daar wil De Jong niet zomaar aan meewerken.

De aanvallende middenvelder waarschuwt Ajax voor een lastige avond. "Ook wij hebben de punten keihard nodig", doelt de middenvelder op de strijd om de achtste plaats en daarmee deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. "Het is een spannende strijd, wij staan er goed voor. Over een paar dagen kan het er heel anders uitzien, dus voor ons zijn de punten heel belangrijk", zegt hij tegen Ajax TV.

De Jong is weliswaar al zijn hele leven Ajacied, maar vindt het niet vervelend als hij zijn oude club van de landstitel af weet te houden. "Ik ben speler van SC Heerenveen. Ik weet dat kampioenswedstrijden vaak heel taai zijn om te spelen", spreekt de middenvelder uit ervaring.

Heerenveen heeft virtueel de play-offsplek in handen, maar moet de concurrentie de komende twee duels op afstand zien te houden. Dat wordt een pittige klus: NEC heeft net als de Friezen 38 punten, terwijl FC Groningen en Go Ahead Eagles op twee punten achterstand volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen