Liverpool komt met schrik vrij in ongekend spannende titelstrijd

10 mei 2022, 22:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De titelstrijd in de Premier League blijft ongekend spannend. Liverpool heeft gewonnen van Aston Villa waardoor de ploeg op gelijke hoogte is gekomen met Manchester City. Die ploeg heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Het betekent dat Virgil van Dijk nog steeds mag blijven hopen op de landstitel.

Liverpool wist wat er moest gebeuren om hoop te blijven houden op de titel: er moest gewonnen worden. De manschappen van Jürgen Klopp kwamen dan ook van een koude kermis thuis toen de ploeg na drie minuten tegen een achterstand aankeek. Douglas Luiz kon van dichtbij een rebound tegen de touwen werkten, waardoor de nummer twee van de competitie in de achtervolging moest. Dat deed de ploeg met verve. Na zes minuten stond het al gelijk in Birmingham.

Verdediger Joël Matip werd de gevierde man met de gelijkmaker. De verdediger was mee naar voren gekomen en kon de bal uit de rebound binnenwerken. Het was niet het startsein van een walk-over voor Liverpool. Pas in minuut 65 wisten Van Dijk en zijn ploeggenoten op voorsprong te komen. Sadio Mané was de gevierde man met een kopbal, nadat Luis Diaz goed het overzicht bewaarde.

Door de minieme zege mag Manchester City geen fout maken tegen Wolverhampton Wanderers. The Citizens hebben met nog een wedstrijd tegoed evenveel punten als achtervolger Liverpool, maar wel een beter doelsaldo. The Reds moeten nog drie goals goedmaken om helemaal op gelijke hoogte te komen. Donderdagavond komt de koploper in actie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen