Cocu weerspreekt PSV-gerucht: "Hoef ik niet voor op de tribune te zitten"

10 mei 2022, 18:46

Phillip Cocu werd de afgelopen maanden meermaals gelinkt aan een terugkeer bij PSV. Kort nadat Roger Schmidt had aangekondigd te vertrekken, dook hij meerdere keren op in het Philips Stadion en op de Herdgang. De trainer ontkent dat hij bezig was met een open sollicitatie.

Cocu werkte jarenlang succesvol samen met Marcel Brands, die komende zomer terugkeert bij PSV als algemeen directeur. De optelsom was snel gemaakt, maar de keuze viel uiteindelijk op Van Nistelrooij in plaats van Cocu. "Als ik zou willen solliciteren, zijn er genoeg mensen bij PSV die ik ken en die ik zou kunnen benaderen. Daar hoef ik niet voor op de tribune te zitten", vertelt de oefenmeester bij Rondo.

Dat hij op de tribune plaatsnam naast PSV-commissaris Hans van Breukelen had dan ook niets te betekenen, vervolgt de clubloze trainer. "Ik werd toevallig uitgenodigd voor een diner. Vlak voor de wedstrijd begon, kwam Hans binnen. Ik zie dan geen reden om iets anders te gaan doen, alleen omdat Schmidt net zijn afscheid had aangekondigd. Ik ben wel vaker in het stadion. Als ik dat niet meer mag omdat er geruchten komen, wordt het wel een moeilijk verhaal."

Nieuw avontuur

Drie keer won hij de landstitel met PSV als trainer. Zijn buitenlandse avonturen waren niet zo succesvol. Bij zowel Fenerbahçe als Derby County werd hij uit de laan gestuurd. Mogelijk gaat hij snel beginnen aan een nieuw avontuur, aangezien het Schotse Hibernian met hem in zee wil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen