Dortmund schakelt razendsnel en heeft Haaland-opvolger binnen

10 mei 2022, 17:48

Borussia Dortmund is al druk bezig met de selectie voor het komende seizoen. De club heeft aanwinst nummer drie binnen. Karim Adeyemi tekende dinsdagmiddag een contract voor vijf jaar. Dat nieuws maakte de Duitse club bekend nadat Manchester City eerder op de middag meldde dat Erling Haaland richting Engeland verkast in de zomer.

Sebastian Kehl is blij met de nieuwkomer, die dit seizoen furore maakte bij Red Bull Salzburg. Hij maakte zoveel indruk dat Dortmund niet twijfelde om circa veertig miljoen neer te leggen voor de twintigjarige spits. "Na de transfers van Niklas Süle en Nico Schlotterbeck hebben we voor het komende seizoen nog een zeer opwindende speler gehaald in de persoon van Karim Adeyemi", aldus de directeur op de website van zijn club.

"Zijn hart sloeg vroeger al voor zwart en geel. Hoewel hij veel aanbiedingen van andere clubs uit Europese topcompetities kreeg, heeft hij gekozen om voor Dortmund te spelen. Zijn snelheid en doelgerichtheid zijn indrukwekkend, we zien een enorm ontwikkelingspotentieel", besluit de beleidsbepaler. Adeyemi wist in Oostenrijk drie keer kampioen te worden en ook drie keer de beker te winnen. Dit seizoen is hij topscorer van de competitie met negentien treffers.

Salzburg trots

Bij Salzburg is men trots op de transfer, vertelt sportief directeur Christoph Freund. "We nemen afscheid van een geweldig persoon en goede voetballer. Als speler heeft hij zich ontwikkeld en mooie mijlpalen bereikt. De vele titels, zijn eerste Champions League-doelpunt of zijn debuut in de Duitse nationale ploeg bijvoorbeeld. Wij wensen hem het allerbeste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen