FC Twente zet knop om na Lukoki-nieuws: "Dan moet je sterk zijn"

10 mei 2022, 17:30

De focus lag de afgelopen dagen niet bij voetbal voor FC Twente na het nieuws dat Jody Lukoki was overleden. Dinsdag moest de knop toch om, hoe wrang dat ook was. De ploeg uit Enschede heeft namelijk nog iets om voor te spelen in de komende twee wedstrijden: de play-offs moeten ontlopen worden.

"Gisteren en vanmorgen stonden geheel in het teken van het verwerken en rouwen met elkaar. Als je het nieuws hoort dat Jody is overleden, dan denk je dat het niet waar is. Ik heb ook bij PEC Zwolle met Jody gewerkt, een jongen die altijd vriendelijk en vrolijk was. Die herinnering wil ik koesteren", vertelt Ron Jans op de website van de Tukkers. "Voor de wedstrijd gaan we met de groep voor een gepast eerbetoon aan Jody zorgen."

FC Twente neemt het woensdagavond op tegen FC Groningen. De Tukkers willen de vierde plaats vasthouden, de tegenstander hoopt nog altijd op de play-offs voor Europees voetbal. "Het is een hele stap van rouwen en trieste gevoelens naar de focus van winnen en agressief zijn, zodat we FC Groningen kunnen verslaan. We moeten morgen sportief een topprestatie leveren en dan moet je sterk zijn", aldus Jans.

Lees ook: Veel vragen over dood Lukoki: sectie moet duidelijkheid geven

Lukoki kwam afgelopen zomer naar Enschede, maar hij speelde geen minuut voor de subtopper. De aanvaller raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd. In februari werd zijn contract ontbonden nadat hij werd veroordeeld wegens huiselijk geweld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen