Man City heeft beet: Haaland vervult transferwens Guardiola

Man City heeft beet: Haaland vervult transferwens Guardiola

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 mei 2022 – De kogel is door de kerk: Erling Haaland verruilt Borussia Dortmund voor Manchester City. De Engelse koploper meldt via de officiële kanalen dat er een akkoord is bereikt tussen de clubs, waardoor niets een transfer nog in de weg lijkt te staan. Manchester City betaalt de gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro.

Met de transfer komt een wens van Pep Guardiola uit. De trainer was na het vertrek van Sergio Agüero al op zoek naar een spits, maar die kwam niet. Afgelopen zomer richtte de clubleiding de pijlen op Harry Kane van Tottenham Hotspur, maar die club wilde beslist niet meewerken aan een overstap van de topscorer. Zelfs een bod van honderd miljoen euro bracht daar geen verandering in. Nu heeft de Spaanse oefenmeester alsnog zijn gewenste aanvalsleider binnen.

Met de transfer gaat de spits zijn vader Alf-Inge achterna. Hij speelde tussen 2000 en 2003 bij de Engelse club. Haaland blijft mogelijk langer bij de topclub, aangezien hij een vijfjarig contract gaat tekenen in het Etihad Stadium. Wat hij gaat verdienen bij de koploper van de Premier League is niet bekend gemaakt, maar volgens diverse media zal hij op hetzelfde level zitten als Kevin de Bruyne, de absolute grootverdiener van de club. Hij ontvangt per jaar circa twintig miljoen euro.

FC Barcelona en Real Madrid werden ook gelinkt aan de Noorse sensatie. De Catalaanse club had niet de financiële mogelijkheden en de Madrilenen zetten vooral in op de komst van Kylian Mbappé. Haaland besloot daarom om naar de Engelse club te gaan, die daadkracht toonde de afgelopen weken.

Reacties

gerelateerd