Champions League op de schop: extra tickets en meer wedstrijden

Champions League op de schop: extra tickets en meer wedstrijden

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 mei 2022 – De UEFA heeft een nieuwe Champions League-opzet bekend gemaakt. Waar gekwalificeerde ploegen nu zes wedstrijden spelen in de groepsfase worden er vanaf het seizoen 2024/2025 acht duels gespeeld per team. Dat gaat niet meer in een poule gebeuren. Er komt een ranglijst waarop alle deelnemende landen staan.

Bij de nieuwe toernooiopzet plaatsen 36 clubs zich voor het toernooi, waar momenteel vier tickets minder zijn voor het hoofdtoernooi. Voor de winter spelen alle ploegen vier uit- en vier thuiswedstrijden. De acht ploegen die de meeste punten pakken, gaan rechtstreeks naar de knock-outfase. De nummers negen tot en met 24 spelen moeten het in een dubbele ontmoeting tegen elkaar opnemen om te overwinteren in het Miljoenenbal.

Super League-idee 
Diverse media melden eerder dat er een coëfficiënten-plan ingevoerd zou worden door de Europese voetbalbond. Op die manier konden grote clubs die een minder jaar hadden alsnog meedoen aan de Champions League. Dat plan heeft geen doorgang gevonden tijdens de gesprekken, waardoor dat vangnet voor de grootste clubs van Europa verdwenen is. Van de vier extra tickets gaan er twee naar de landen die het jaar daarvoor het best gepresteerd hebben in Europa. Mochten de nieuwe regels nu al gelden, dan zouden Nederland en Engeland een extra ticket krijgen.

Frankrijk, de huidige nummer vijf van de coëfficiëntenranglijst, krijgt ook een extra ticket voor het toernooi. Het laatste extra ticket gaat naar een 'nationale kampioen die zich niet rechtstreeks wist te kwalificeren'. De wedstrijden blijven gewoon doordeweeks plaatsvinden. Er waren geruchten dat de UEFA de wedstrijden naar het weekend wilde halen, maar dat gaat dus niet gebeuren. 'De UEFA erkent het belang van de nationale wedstrijdkalender in heel Europa', aldus de bond.

Reacties

gerelateerd