Bizar: 'FC Barcelona gaat enorm verlies lijden op Coutinho'

10 mei 2022, 18:20

FC Barcelona lijkt komende zomer definitief afscheid te gaan nemen van Philippe Coutinho. De Braziliaan, die in januari 2018 voor een astronomisch bedrag overkwam van Liverpool, vertrok afgelopen winter op huurbasis naar Aston Villa. Daar presteert hij dusdanig goed, dat de Premier League-club hem naar verluidt definitief wil overnemen van Barça. 

FC Barcelona deed in de zomer van 2017 al meerdere pogingen om Coutinho los te weken bij Liverpool. Maar de Engelse grootmacht wilde de Braziliaan destijds onder geen beding laten gaan. Een paar maanden later had hij zijn droomtransfer naar Catalonië alsnog te pakken. FC Barcelona telde een slordige 135 miljoen euro neer voor zijn komst. Een bedrag dat door bonussen nog kon oplopen tot 160 miljoen euro. Daarmee werd Coutinho in één klap de duurste speler in de clubgeschiedenis. Maar hij is er niet in geslaagd om de hoge verwachtingen waar te maken. 

In 2019 vertrok Coutinho al voor een jaar op huurbasis naar Bayern München. In dienst van de Duitsers won hij de Champions League. Pijnlijk voor FC Barcelona was dat Coutinho op weg naar de finale tweemaal scoorde in de historische kwartfinalewedstrijd tegen zijn eigenlijke werkgever. In januari dit jaar keerde Coutinho bij Aston Villa terug in de Premier League. Hij kwam vooralsnog vijftien keer uit voor de nummer elf van de Premier League, scoorde vier keer en verzorgde drie assists. Prima cijfers, die Aston Villa, in combinatie met zijn spel, dusdanig enthousiast hebben gemaakt dat het de Braziliaan na dit seizoen definitief wil vastleggen. En dat kan voor een zacht prijsje, namelijk zo'n twintig miljoen euro. 

Volgens onder andere Fabrizio Romano en Gerard Romero is de deal nakende. Aston Villa zou al een overeenstemming hebben bereikt met de speler en is dichtbij een akkoord met FC Barcelona. Zo lijkt er dus eindelijk een einde te komen aan het huwelijk tussen de Catalaanse topclub en Coutinho. Hij droeg uiteindelijk 106 keer het shirt van FC Barcelona, wist 25 keer te scoren en 14 assists te leveren. In Barcelona werd Coutinho tweemaal landskampioen, veroverde hij evenvaak de Copa del Rey en één keer de Supercup. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen