Van der Sar neemt het op voor Halsema: "Waarom doe je zoiets?"

Van der Sar neemt het op voor Halsema: "Waarom doe je zoiets?"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 mei 2022 – Edwin van der Sar keurt de beledigingen en bedreigingen aan het adres van Femke Halsema 'ten strengste' af. De burgemeester van Amsterdam is bedolven onder bedreigingen en gescheld nadat zij bekendmaakte dat de eventuele huldiging van Ajax woensdag niet op het Museumplein zal plaatsvinden. Er is een groot tekort aan beveiligers, waardoor het kampioenschap daar niet kan worden gevierd.

"Natuurlijk keur ik die beledigingen en bedreigingen ten strengste af. Het lost niks op en het is slecht voor de naam van onze club. Maar ik vind het vooral naar onze burgemeester toe echt waardeloos", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar tegenover het ANP. "Waarom doe je zoiets?", vraagt de voormalig doelman zich af. "Ze doet naar eer en geweten haar werk voor de stad Amsterdam. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat mensen daar dan zo op reageren. Als we kampioen worden, dan vieren we dat het liefste op het Museumplein, dat mag duidelijk zijn. Maar ze heeft uitgelegd waarom dat niet mogelijk is en daar hebben we mee te dealen."

Eerder reageerde Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax, op het nieuws dat de selectie van Erik ten Hag niet op het Museumplein zal worden gehuldigd. "Dat is diep en diep triest", zei hij tegen de NOS. "De laatste huldiging in 2019 is fantastisch verlopen, behalve dat ene blikje dat richting de burgemeester werd gegooid. Er waren toen meer dan 100.000 mensen op het Museumplein, die net als onze spelers helemaal uit hun dak gingen. Huldigingen trekken ook vaak een leuk publiek. Je ziet veel ouders en kinderen."

Ajax wordt woensdag kampioen als het wint van sc Heerenveen. Mochten de Amsterdammers niet winnen, dan gaat het titelfeestje ook door als PSV puntenverlies lijdt tegen NEC. In het geval Ajax verliest en PSV gelijkspeelt, is het verschil tussen de laatst overgebleven titelkandidaten drie punten. Op basis van doelsaldo hebben de Amsterdammers de 36ste titel dan alsnog officieus binnen.

Reacties

gerelateerd