Ondanks nederlaag ook goed nieuws voor Roma op weg naar Tirana

9 mei 2022, 23:10

AS Roma kwam er maandagavond totaal niet aan te pas tegen Fiorentina. Door de 2-0 nederlaag in Florence moet de tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League nog serieus aan de bak om ook volgend seizoen actief te zijn in Europa. Ondanks de verliespartij was er overigens ook goed nieuws voor José Mourinho: Leonardo Spinazzola maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree binnen de lijnen. 

De finale tegen Feyenoord is voor Rick Karsdorp natuurlijk een bijzondere. De vleugelverdediger maakte in de zomer van 2017 de overstap naar AS Roma, keerde twee jaar later op huurbasis terug in De Kuip, alvorens een basisplaats te veroveren in de Italiaanse hoofdstad. Ook onder Mourinho kan de Nederlander rekenen op een basisplaats. Het is echter de vraag in hoeverre dat te maken heeft met de maandenlange afwezigheid van Spinazzola. 

De Italiaanse vleugelverdediger maakte vorig seizoen veel indruk bij AS Roma en trok die lijn door bij de Italiaanse ploeg. Spinnazola vervulde een belangrijke rol in de ploeg die zich afgelopen zomer kroonde tot Europees Kampioen. In de finale tegen Engeland was hij echter niet van de partij. Spinnazola was in het kwartfinaleduel met België al uitgevallen met een achillespeesblessure, die hem tot maandagavond aan de kant hield. De verdediger, die vorig jaar indruk maakte met zijn rushes over de rechter- en linkerflank, kwam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd binnen de lijnen voor Karsdorp. 

Lees ook: Fiorentina doet het Feyenoord voor en laat AS Roma kansloos

Een op z'n minst opvallende wissel van Mourinho. Door de 2-0 achterstand zou je zeggen dat het verstandiger is om een speler die heel lang aan de kant heeft gestaan niet in te laten vallen. Maar Mourinho lijkt met de invalbeurt van Spinnazola aan te willen geven dat hij nog wel degelijk een beroep op hem wil en gaat doen in de slotfase van het seizoen. Daarin strijdt AS Roma niet alleen om de vijfde plek in de Serie A, die recht geeft op deelname aan de Europa League, maar ook de eindzege van de Conference League. Arne Slot zal het moment ongetwijfeld hebben genoteerd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen