Fiorentina doet het Feyenoord voor en laat AS Roma kansloos

9 mei 2022, 23:30

Fiorentina heeft Feyenoord maandagavond het goede voorbeeld gegeven. De ploeg uit Florence was met 2-0 te sterk voor AS Roma, de tegenstander van de Rotterdammers in de finale van de Conference League. De Romeinen deden daarmee slechte zaken in de strijd om Europees voetbal.

Waar Feyenoord in de halve finale van de Conference League afrekende met Olympique Marseille, bleek AS Roma te sterk voor Leicester City. De kwalificatie voor de eindstrijd werd uitbundig gevierd door de Italianen. Trainer José Mourinho barstte zelfs in tranen uit. De opluchting en blijdschap bij AS Roma was te verklaren, want een paar dagen eerder moest het definitief een streep zetten door plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Lees ook: Mourinho tot tranen toe geroerd na bereiken finale met AS Roma

De ploeg van Mourinho heeft desondanks nog een kans om zich via de Serie A te verzekeren van Europees voetbal. De vijfde en zesde plek volstaan namelijk voor deelname aan de Europa League, terwijl de zevende een startbewijs voor de laatste kwalificatieronde van de Conference League oplevert. In de strijd om de Europa League-plekken, waarin AS Roma concurreert met Atalanta Bergamo en Fiorentina, had het maandagavond uitstekende zaken kunnen doen. Bij een overwinning op Fiorentina had het de voorsprong op de ploeg uit Florence en Atalanta namelijk vergroot tot respectievelijk zes en drie punten. Maar zover kwam het dus niet.

De hoofdstedelingen begonnen dramatisch aan de topper tegen de rechtstreekse concurrent. Na amper vijf minuten keken ze al tegen een achterstand aan. Nicolás González mocht aanleggen vanaf elf meter en liet de uitgelezen mogelijkheid om al vroeg de score te openen niet onbenut. AS Roma was nog niet bekomen van die vroege tik of het kreeg de 2-0 al om de oren. Giacomo Bonaventura maakte de klus voor Mourinho en diens manschappen er nog een stuk zwaarder op. Reden tot paniek was er echter nog niet, want er waren nog ruim tachtig minuten te spelen.

Maar een Romeinse comeback zat er eigenlijk geen moment in. AS Roma, waar Rick Karsdorp een basisplaats had en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd vervangen, had de hoop gevestigd op Tammy Abraham. De spits, die afgelopen zomer voor een slordige veertig miljoen euro overkwam van Chelsea, was al vijftien keer trefzeker in de competitie. Maar ook Abraham kon het niet bolwerken tegen de defensie van Fiorentina, die zich ook in de slotfase staande hield. Fiorentina komt dankzij de zege op gelijke hoogte met AS Roma en Atalanta. Er staan nog twee speelrondes op het programma. AS Roma treft nog Venezia (thuis) en Torino (uit), alvorens de finale van de Conference League wacht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"De vijfde plek volstaat namelijk voor deelname aan de Europa League en de zesde levert een startbewijs op voor de Conference League." De zesde plaats levert ook Europa League op, en de zevende plaats Conference League.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Om daar nog aan toe te voegen: de zevende plek is geen startbewijs voor de conference league, maar een plek in de laatste kwalificatieronde…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen