Van Bronckhorst hoopt op weerzien met Cocu in Schotland

Van Bronckhorst hoopt op weerzien met Cocu in Schotland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 mei 2022 – Als het aan Giovanni van Bronckhorst ligt, maakt Phillip Cocu binnenkort zijn entree in de Schotse competitie. Cocu wordt genoemd als nieuwe hoofdtrainer van Hibernian en Van Bronckhorst, die zelf aan het roer staat bij Glasgow Rangers, ziet een nieuwe strijd met de oud-trainer van onder meer PSV wel zitten. 

Cocu was maandagavond te gast bij het programma Rondo van Ziggo Sport en kreeg natuurlijk de vraag wat er speelt tussen Hibernian en hem. ''Het is een gerucht, verder weet ik er ook niet meer van'', hield de voormalig middenvelder zich op de vlakte. Cocu zit al een tijdje zonder baan. Hij werd in de zomer van 2019 aangesteld als oefenmeester van Derby County, maar dat mondde uit in een teleurstelling. Na 65 wedstrijden was het huwelijk tussen Derby County en Cocu al ten einde. 

Van Bronckhorst, die sinds november vorig jaar actief is in de Schotse Premier League, lijkt het erg leuk als Cocu hem binnenkort vergezelt. ''Ik zou graag wel weer tegen Phillip willen strijden'', vertelde Van Bronchorst bij Rondo. ''Dat is natuurlijk weer even geleden. We hebben met elkaar zoveel meegemaakt. Phillip is ook altijd degene die je even een appje stuurde en dat waardeer ik enorm. We hebben mooie tijden gehad als spelers en collega's, maar ook tegen elkaar mogen strijden in Nederland. Het zou mooi zijn om Phillip weer aan het werk te zien en Schotland zou al helemaal mooi zijn.'' 

Van Bronckhorst en Cocu stonden in hun trainersloopbaan al acht keer tegenover elkaar. Van Bronckhorst als trainer van Feyenoord, terwijl zijn landgenoot het voor het zeggen had bij PSV. De balans is in het voordeel van Cocu, die met PSV vijf keer won wan het Feyenoord van Van Bronckhorst. Drie keer ging de overwinning naar de Rotterdammers. De laatste keer dat Van Bronckhorst en Cocu tegenover elkaar stonden, was op 25 februari 2018. De Eindhovenaren waren toen met 1-3 te sterk. 

Reacties

gerelateerd