Wordt Schreuder de nieuwe trainer van Ajax? ''Gaat goede kant op''

9 mei 2022, 20:50

Het lijkt niet meer de vraag óf, maar wannéér Alfred Schreuder zich de nieuwe hoofdtrainer van Ajax mag noemen. Hoewel de oud-assistent van Erik ten Hag in Amsterdam en Ronald Koeman bij FC Barcelona pas een paar maanden aan het roer staat bij Club Brugge, acht Mike Verweij de kans groot dat hij na dit seizoen terugkeert in de Johan Cruijff ArenA. 

Schreuder begon het huidige seizoen nog als assistent van Koeman bij FC Barcelona. De toekomstige bondscoach van Oranje moest na een teleurstellende seizoensstart echter in oktober zijn spullen pakken. Hoewel de Catalanen graag door wilden met Schreuder, stelde hij zich loyaal op richting Koeman en trok ook hij de deur van Camp Nou achter zich dicht. In januari werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Club Brugge. Inmiddels geldt hij als belangrijkste kandidaat om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. Ten Hag, die de nieuwe trainer wordt van Manchester United, nam Schreuder mee als assistent toen hij in 2018 begon aan zijn avontuur in Amsterdam. 

Of Verweij denkt dat Schreuder met zijn hoofd al in Amsterdam is? ''Ik denk dat hij vooral heel erg met Club Brugge bezig is'', vertelt hij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. ''Hij staat ook voor heel belangrijke wedstrijden. Hij heeft zondag gewonnen van Union en speelt woensdag wéér tegen de grote concurrent. Als hij die wint, is hij nagenoeg kampioen. Daarna zal hij zich wel op Ajax gaan focussen'', is Verweij overtuigd. Schreuder is bij Club Brugge in het bezit van een contract tot medio 2023, maar heeft daarin een gelimiteerde transfersom van naar verluidt anderhalf miljoen euro opgenomen. Als Ajax bereid is om dat bedrag weg te tikken, lijkt niets een hereniging met Schreuder in de weg te staan. 

Lees ook: 'Schreuder vertrekt sowieso bij Brugge

''Daar wordt wel op ingezet'', weet Verweij. ''Dan ben je natuurlijk afhankelijk van de onderhandelingen. Maar je hoort links en rechts wel de verhalen dat het de goede kanten op gaat en dat er ook wel de intentie is om eruit te komen. Of dat lukt? Je moet gewoon wachten totdat er een klap op komt.'' Collega Valentijn Driessen denkt dat Ajax en Club Brugge bewust wachten tot beide ploegen kampioen zijn. Ajax kan zich woensdagavond al kronen tot landskampioen. ''Dan kun je dit met goed fatsoen naar buiten brengen'', doelt Driessen op de mogelijke deal tussen de regerend Nederlands en Belgisch landskampioen. ''Onrust hebben beide ploegen geen behoefte aan in deze fase van het seizoen. Het was al heel opmerkelijk dat Manchester United en Ten Hag tussentijds hun overeenkomst bekend maakten en naar buiten brachten. Daar zitten clubs vaak niet op te wachten.'' 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen