'Doodsoorzaak Lukoki bekend: flinke ruzie met familieleden'

9 mei 2022, 20:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De voetbalwereld is maandagochtend opgeschrikt door het overlijden van Jody Lukoki. De voormalig voetballer van onder meer Ajax, PEC Zwolle en FC Twente verliet het leven op slechts 29-jarige leeftijd. De doodsoorzaak was in eerste instantie nog niet bekend, maar daar is nu verandering in gekomen. 

Volgens het Algemeen Dagblad raakte Lukoki slaags met familieleden. 'De kleine vleugelspits incasseerde tijdens de ruzie op een feest rake klappen. Eenmaal thuis besloot Lukoki vanwege extreme hoofd- en kniepijn tot een ziekenhuisbezoek', schrijft het medium. In het ziekenhuis bleek het direct menens en ging het snel bergafwaarts 'toen dokters constateerden dat zijn been als gevolg van een hardnekkige infectie en zuurstoftekort geamputeerd moest worden', klinkt het. Lukoki werd vervolgens in coma gehouden, maar bezweek volgens bronnen in zijn directe omgeving maandagochtend rond 06.00 uur aan de gevolgen van een hartstilstand. 

Lukoki streek afgelopen zomer neer in Enschede, waar hij als speler van FC Twente voor zijn rentree in de Eredivisie stond. Eerder kwam hij in Nederland al uit voor Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle. Door een zware knieblessure, opgelopen in de voorbereiding op dit seizoen, speelde Lukoki echter geen minuut voor de huidige nummer vier van de Eredivisie. In februari werd zijn contract ontbonden nadat hij in opspraak was geraakt na een veroordeling in de rechtbank vanwege huiselijk geweld. Lukoki bleef desondanks in Enschede om te revalideren van zijn kruisbandblessure. Volgens Ron Jans, oefenmeester van FC Twente, was de buitenspeler zelf 'bijna fit'. Jans reageerde zwaar aangeslagen op het trieste nieuws. Hij werkte in Zwolle immers ook al samen met Lukoki. 

Lees ook: Jans aangeslagen na overlijden Lukoki: ''Ik ben er kapot van''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen