Romano haalt fameuze slogan uit de kast voor transfer Haaland

Romano haalt fameuze slogan uit de kast voor transfer Haaland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 mei 2022 – Het is slechts een kwestie van tijd voordat Erling Haaland zich speler van Manchester City mag noemen. Als we Fabrizio Romano mogen geleven althans. Volgens de Italiaanse transferspecialist heeft de Noorse goalgetter zijn medische keuring inmiddels achter de rug en staan alle seinen op groen voor een transfer naar de koploper van Engeland. 

De toekomst van Haaland houdt de voetbalwereld an maanden in haar greep. Real Madrid? Manchester United? Manchester City? FC Barcelona? Allemaal werden ze in verband gebracht met de komst van de topscorer van Borussia Dortmund. Maar de afgelopen weken werd duidelijk dat Manchester City eigenlijk nog de enige gegadigde was. Dat de ploeg van Pep Guardiola zich dolgraag wil versterken met Haaland, komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Afgelopen zomer deed Manchester City nog een poging om Harry Kane los te weken bij Tottenham Hotspur. Maar de Londenaren wilden, ondanks een bod van 150 miljoen euro, onder geen beding meewerken aan een vertrek van hun sterspeler. 

In de return tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League werd nogmaals duidelijk hoe erg het Manchester City ontbreekt aan een topspits. Die lijkt er nu dus eindelijk te komen. Maandagochtend meldde The Athletic al dat Haaland een keuze had gemaakt en Borussia Dortmund wil verruilen voor Manchester City. Nu pakt Romano uit met zijn fameuze slogan Here we go!, die hij alleen gebruikt als een transfer (zo goed als) rond is. Volgens de transfergoeroe heeft Haaland eerder op de dag zijn medische keurig met succes doorstaan en is Borrusia Dortmund op de hoogte van het feit dat City de transferclausule in het contract van de spits gaat activeren. Waar in eerste instantie werd gesproken over een bedrag van 75 miljoen euro, heeft Romano het over zo'n 60 miljoen. 

De deal wordt naar verluidt later deze week wereldkundig gemaakt. Haaland vertrok in de winter van 2020 naar Borussia Dortmund. Hij had niet veel tijd nodig om zijn enorme belofte in te lossen. Ook dit seizoen is hij, ondanks meerdere blessures, goed op dreef. Hij scoorde vooralsnog 28 keer in 29 wedstrijden. In totaal was hij al 85 keer trefzeker voor Borussia Dortmund. Daarvoor had hij 88 wedstrijden nodig. Ongekende cijfers, waarvan ze in Manchester uiteraard dolenthousiast worden. Dat blijkt ook wel uit de contractdetails. Haaland gaat daar tekenen tot de zomer van 2027 en (bijna) net zoveel verdienen als Kevin de Bruyne. 

Reacties

gerelateerd