PSV is blij met reactie KNVB: ''Titelstrijd in de kiem gesmoord''

9 mei 2022, 18:31

Daags na het beladen treffen tussen Feyenoord en PSV, waarover nog wel even gesproken zal worden, heeft de KNVB toegegeven dat Serdar Gözübüyük niet had moeten fluiten voor een strafschop en VAR Pol van Boekel had moeten ingrijpen. PSV is daar blij mee. 

PSV leek zondagavond lang op weg naar een belangrijke, zo niet cruciale overwinning in de titelstrijd. Bij een zege op Feyenoord was de achterstand op koploper Ajax geslonken tot twee punten en zou de beslissing mogelijk aankomen op de laatste speeldag. Maar zover komt het waarschijnlijk toch niet. Twee doelpunten van Cyriel Dessers, waaronder een rake strafschop in de slotseconden, gooiden roet in het Eindhovense eten. Die strafschop had volgens een woordvoerder van de KNVB echter niet gegeven moeten worden. Daarnaast had Pol van Boekel, die Gözübüyük assisteerde als VAR, moeten ingrijpen. Dat is de uitkomst van een evaluatie van de KNVB naar aanleiding van het omstreden penaltymoment. 

Lees ook: KNVB evalueert strafschop Feyenoord: ''VAR moest ingrijpen''

''Goed dat de KNVB beide fouten toegeeft'', reageert PSV-directeur John de Jong bij Omroep Brabant. ''Hierdoor is een spannende titelstrijd in de kiem gesmoord. We betreuren nog steeds dat de scheidsrechter ons na afloop van de wedstrijd geen uitleg wilde geven over dit cruciale moment.'' ESPN had bij Gözübüyük de vraag neergelegd of hij na afloop voor de camera wilde verschijnen, maar daar had de arbiter geen trek in. Zondagavond meldde het Eindhovens Dagblad nog dat PSV lang had staan wachten op een verklaring van de scheidsrechter, tevergeefs. Hoewel de Eindhovenaren de handdoek nog niet definitief in de ring willen gooien, lijkt de titelstrijd beslist. Ajax kan woensdagavond bij een overwinning op SC Heerenveen voor de 36e keer kampioen worden. 

Lees ook: Gözübüyük weigerde gesprek met PSV'ers na cruciale strafschop

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mosterd na de maaltijd , maar straf die turkse dodo en die pol gelijk ook ff!.

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens maar scheidsrechters bestraffen gebeurd zelden . Terwijl het niveau echt slecht is . En de var zo slecht gebruikt .

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Om te beginnen; het was m.i. géén pingel en ik denk dat iedereen het daar wel over eens is. Heel zuur voor PSV dat dit in de blessuretijd nog (onterecht) werd gegeven zeker in deze fase van de competitie. Een bal, al of niet, over de zijlijn bij PSV-Ajax geeft een discussie over de VAR als instituut. Dat snap ik in zo’n geval wel maar over de lengte van de teennagels, een verschil tussen maat 43,5 en 44 van de schoen en de lengte van de wimpers bij afgekeurde goals van Ajax hoor ik dan weer niemand en dat is dit seizoen ook meermaals gebeurd. Hou nou toch eens op om altijd maar elke scheids (KNVB) af te schilderen als pro-Ajax Als je zo slecht de tweede helft in gaat als PSV deed roep je het over jezelf af, al tapte Feyenoord na de rust uit een heel ander vaatje (..🫣) en wees eerlijk óók PSV heeft de scheids wel eens mee gehad. Gaan we het nu meemaken na dit excuus dat elke discutabele situatie nu in het voordeel van PSV uitgelegd moet gaan worden?

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom geen reacties over het fluiten van Nederlands topscheidsrechter in de wedstrijd van Ajax - Feyenoord????? Daar gaf hij eenzelfde penaltie tegen Feyenoord en liet hij een moordaanslag van Martinez op Dessers onbestraft en gaf GEEN penaltie, bij de stand1 - 2 voor Feyenoord.

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat denken van het slaan van malacia door die braziliaan . Vol in beeld en niks mee gedaan

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je het voetbal in nederland volgt ,weet je ondertussen wel welke club hier regelmatig geholpen wordt om het kampioenschap te behalen. En dat heeft niets met calimero gelul te maken het is gewoon een FEIT!,

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord heeft zo vaak beslissingen tegen gehad ,en niemand bij de knvb deed zijn mond open . Nu hebben we een keer een beslissing mee ,en is er zoveel ophef en reageert onze bond wel . Beetje raar allemaal met wederom ajax die direct of indirect het grote voordeel heeft

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen