Spaanse media worden gek: Mbappé gesignaleerd in Madrid

9 mei 2022, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erling Haaland lijkt naar Manchester City te vertrekken, maar wat gaat Kylian Mbappé doen? Het leek in eerste instantie niet de vraag óf, maar wannéér de Franse superster Paris Saint-Germain zou verruilen voor Real Madrid. Onlangs doken er echter berichten op dat hij alsnog zijn contract bij PSG zal verlengen, wat weer werd ontkend door notabene zijn eigen moeder. De transfersoap heeft maandag een nieuw hoofdstuk gekregen: Mbappé is namelijk gesignaleerd in Madrid. 

De aanvaller leek PSG afgelopen zomer al te verlaten. De Franse grootmacht kreeg een aanbieding van liefst 180 miljoen euro uit Madrid. Elke club zou dat bedrag normaliter accepteren zonder er ook maar een seconde bij stil te staan. Zeker als je je bedenkt dat Mbappé een aflopend contract heeft. Maar PSG legde de Madrileense aanbieding naast zich neer, waardoor de aanvaller dit seizoen 'gewoon' actief bleef in Parijs. Of dat met ingang van het nieuwe seizoen nog altijd het geval is, zal de komende maanden moeten blijken. Mbappé zijn contract loopt over anderhalve maand af, wat betekent dat hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. Real Madrid lijkt de enige ploeg waarvoor hij PSG zou willen verruilen. 

Lees ook: Moeder Mbappé ontkracht nieuws over contract

In een eerder stadium dook in de wandelgangen al het gerucht op dat de aanvaller rond zou zijn met de kampioen van Spanje en Champions League-finalist. Maar daar bleek niets van waar te zijn, evenals de geruchten dat hij zijn handtekening onder een vernieuwd contract bij PSG naar het rijk der fabelen werd verwezen door mama Mbappé. Daardoor is het nog altijd de vraag wat hij deze zomer gaat doen. De Real Madrid-aanhang begint in ieder geval weer te dromen van zijn komst, nu hij door Deportes Cope is gesignaleerd in de Spaanse hoofdstad. De Fransman was in gezelschap van Achraf Hakimi, zijn teamgenoot bij PSG. Opvallend: Hakimi heeft een verleden als speler van De Koninklijke. 

Mbappé is in topvorm

Duidelijk is dat de geruchten over zijn toekomst weinig invloed hebben op zijn spel. Mbappé is ook dit seizoen, ondanks de aanwezigheid van Lionel Messi en Neymar, de grote uitblinker bij PSG. Hij kwam vooralsnog 43 keer in actie dit seizoen. Hij scoorde 35 keer en verzorgde daarnaast ook nog eens 23 assists. Mbappé kon echter niet voorkomen dat PSG al in de achtste finale van de Champions League werd uitgeschakeld. Ondanks twee treffers van de Franse ster, verdeeld over twee wedstrijden, trok Real Madrid aan het langste eind. De ploeg van Carlo Ancelotti speelt op 28 mei de finale tegen Liverpool. Mbappé zal die wedstrijd ongetwijfeld met veel belangstelling volgen... 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen