Romano: St. Juste staat voor toptransfer naar Portugal

Romano: St. Juste staat voor toptransfer naar Portugal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 mei 2022 – Het heeft er alle schijn van dat Jeremiah St. Juste deze zomer de overstap maakt naar Sporting Portugal. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano heeft de oud-speler van SC Heerenveen en Feyenoord een overeenstemming bereikt met de Portugese grootmacht en is het een kwestie van tijd voordat zij ook rond is met FSV Mainz, de club waar St. Juste momenteel nog onder contract staat. 

St. Juste maakte in de zomer van 2017 de overstap van SC Heerenveen naar Feyenoord. Na twee seizoenen in De Kuip verliet hij Nederland voor een Duits avontuur bij FSV Mainz. De vleugelverdediger had niet veel tijd nodig om een basisplaats te veroveren en kwam in zijn eerste seizoen direct tot 27 officiële wedstrijden. In het afgelopen seizoen beleefde hij zijn échte doorbraak in de Bundesliga. St.Juste groeide uit tot een van de meest betrouwbare verdedigers van de Duitse competitie en dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Hij belandde op de radar van Engelse en andere Duitse clubs én behoorde tot de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK van voorbije zomer. Tot een definitieve uitverkiezing kwam het uiteindelijk niet. 

St. Juste ging er echter niet met de pakken bij neerzitten en bleef indruk maken in de Bundesliga. Dat levert hem deze zomer dus hoogstwaarschijnlijk een fraaie transfer op. St. Juste werd vorige week al in verband gebracht met een overstap naar Sporting Portugal en het lijkt nu dus een kwestie van tijd voordat hij zijn toptransfer definitief te pakken heeft. Het management van St. Juste, geleid door zijn broer, was volgens Romano maandag in Lissabon om de laatste puntjes op de i te zetten van het contract. St. Juste gaat zich naar verluidt voor meerdere jaren verbinden aan de huidige nummer twee van Portugal. De verwachting is dat Sporting Lissabon spoedig een akkoord bereikt met FSV Mainz over een transfersom van zo'n 9.5 miljoen euro. 

In het huidige seizoen kwam St. Juste wegens een schouderblessure overigens pas negen keer in actie voor FSV Mainz. Daarin was hij wel eenmaal trefzeker. FSV Mainz is bezig aan een prima seizoen. De ploeg bezet momenteel de negende plek in de Bundesliga. St. Juste kwam tot op heden 69 keer uit voor de Duitse middenmoter. 

Reacties

gerelateerd