Klopp over uitspraken Guardiola: "Dan weet hij meer dan ik"

9 mei 2022, 15:24   Bijgewerkt: 9 mei 2022, 15:47

Jürgen Klopp heeft tijdens de persconferentie gereageerd op de uitlatingen van Manchester City-coach Pep Guardiola. Volgens de Spanjaard zou Liverpool in 'het hele land' de gunfactor hebben, maar daar is de Duitse coach van The Reds het niet mee eens.

Guardiola gaf na afloop van het gewonnen duel tegen tegen Newcastle United (5-0) bij BeIN Sports aan dat 'iedereen in Engeland, inclusief de media, Liverpool steunt'. Guardiola denkt dat de Engelse voetballiefhebber liever ziet dat Liverpool de landstitel wint. Reden voor zijn uitspraken zou de uitschakeling van Manchester City in de halve finale in de Champions League kunnen zijn. Hoewel het voor The Citizens een enorme domper was, was niet iedereen in Engeland rouwig om de uitschakeling van de koploper van de Premier League.

Jürgen Klopp moest maandag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Aston Villa lachen nadat hij een vraag kreeg over de uitlatingen van de coach van de rivaal: "Alleen al in deze stad zijn er veel mensen die graag willen dat wij geen kampioen worden, maar ook hier gaat het maar om vijftig procent', doelt de Duitser, die onlangs zijn contract verlengde, op de supporters van stadgenoot Everton. "Als manager zit je na een wedstrijd gewoon in de emotie. Dan zeg je weleens dingen. Dan is het gewoon het gevoel van dat moment."

Klopp weet dat hij zelf na afloop van een duel ook weleens dingen heeft gezegd waarin emotie de boventoon voerde. Nadat er vorig weekend tegen Tottenham Hotspur punten werden verspeeld (1-1) uitte de coach kritiek op de speelwijze van de Spurs. "Dat zou ik nu ook niet meer zeggen, maar dat was gewoon mijn gevoel op dat moment. Ik heb geen idee om het hele land achter ons staat. Misschien weet Pep meer dan ik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen