Xavi vindt kritiek op voorganger Koeman onterecht

9 mei 2022, 15:27

Xavi Hernández vindt de kritiek op zijn voorganger Ronald Koeman onterecht. De Spaanse oefenmeester van FC Barcelona ging tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Celta de Vigo in op de prestaties van de Nederlandse coach in Catalonië.

"Ik zie vaak dat de prestaties van Koeman worden vergeleken met die van mij, maar daar gaat het helemaal niet om", gaf Xavi aan tegenover de aanwezige Spaanse media. "Het gaat erom dat Barcelona weer is komen bovendrijven. De cijfers van Koeman en die van mij hoef je niet met elkaar te vergelijken. Hij heeft het goed gedaan en wij doen het nu goed." FC Barcelona staat momenteel op een tweede plaats in LaLiga en heeft een voorsprong van vijf punten op achtervolger Sevilla.

Ondanks zijn steun aan het adres van Koeman is het wel duidelijk dat Barcelona onder het bewind van Xavi beter is gaan presteren. Dat komt ook door een aantal goede winterse versterkingen. Zo werd onder meer Pierre-Emerick Aubameyang naar Camp Nou gehaald. "We geloven in dit project en sinds november is het beter gegaan. Maar het ging niet slecht vanwege Koeman", vindt de 42-jarige trainer. "Sinds mijn eerste wedstrijd tegen Espanyol tot nu is het beter gegaan. Veel beter zelfs."

Frenkie de Jong

Tijdens de persconferentie ging Xavi ook in op de situatie van Frenkie de Jong in Barcelona. Al weken gaan er geruchten over een mogelijk vertrek van de middenvelder bij FC Barcelona, maar Xavi lijkt hem er liever gewoon bij te willen houden. "Hij is een speler die de vrijheid nodig heeft om het spel te verdelen. Wij willen graag dat hij ook aanvallend een rol speelt. Hij is nog steeds een goede speler en hij heeft stappen gezet. Ik ben positief over zijn prestaties", besluit de Spaanse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen