Van der Vaart: "Ik zou het prima kunnen, maar Davids ook''

9 mei 2022, 14:25   Bijgewerkt: 9 mei 2022, 15:28

Rafael van der Vaart had ervoor opengestaan om de nieuwe assistent-trainer van het Nederlands elftal te worden. De oud-profvoetballer denkt dat hij die rol bij Oranje goed had kunnen invullen, maar begrijpt de beslissing van bondscoach Louis van Gaal om Edgar Davids aan te stellen.

Dat geeft de analist, die tegenwoordig ook actief is als assistent-trainer bij het Deense Esbjerg fB, aan bij Studio Voetbal. "Voor mij zou het ook een ideale rol zijn. Ik zou het goed kunnen invullen, maar Edgar kan dat ook heel goed." Van der Vaart baalt dan ook niet dat hij geen belletje heeft gehad van bondscoach Van Gaal. "Ik heb niks nodig." De oud-international, die vaste analist is voor de NOS bij de interlands van Oranje, begrijpt goed dat er aan Davids is gedacht na het vertrek van assistent-bondscoach Henk Fraser. 

"Het is een goede keuze. Een paar jaar geleden hadden we het waarschijnlijk een domme keuze gevonden, maar ik sprak hem laatst en hij is echt gegroeid als trainer", beweert de 39-jarige oud-voetballer. "Deze rol, praten met spelers, zijn ervaring delen, dat kan hij heel goed. Ik denk dat hij meer een assistent is dan een hoofdtrainer." De laatste jaren was Davids actief in Portugal bij Olhanense, waarmee hij uitkwam op het derde niveau. Tussen 2012 en 2014 werkte hij voor Barnet in Engeland.

Robin van Persie

Ondanks de lovende kritieken van Van der Vaart over de nieuwe assistent van Van Gaal, is niet iedereen aan tafel even enthousiast over de aanstelling van Davids. "Waar heeft hij getraind dan?", vraagt Pierre van Hooijdonk zich af. "Ik had wel een persoon verwacht die in ieder geval de intentie heeft om het trainersvak echt in te gaan, als net gestopte international. Robin van Persie, bijvoorbeeld", aldus de oud-spits.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen