Onrust bij FC Groningen: ''Spelers hebben mot met elkaar''

9 mei 2022, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is onrustig bij FC Groningen. De Trots van het Noorden verloor de laatste vijf wedstrijden in de competitie, waardoor de play-offs om Europees voetbal mogelijk worden misgelopen. Ook binnen de spelersgroep rommelt het.

William Pomp, FC Groningen-watcher voor het Dagblad van het Noorden, weet dat het tussen de spelers in de selectie van FC Groningen niet helemaal goed meer zit. "Ik krijg steeds meer signalen dat spelers onderling meer mot met elkaar hebben", geeft Pomp aan in gesprek met RTV Noord. "Dat komt nu aan de oppervlakte en dan is er weinig meer mogelijk, moet ik zeggen", doelt de journalist op het feit dat er nog maar twee wedstrijden te spelen zijn. 

Cyriel Ngonge, die afgelopen zomer overkwam van RKC Waalwijk, zou frustratie veroorzaken in de spelersgroep van de nummer tien van de Eredivisie. "Hij schijnt nogal een lastige jongen te zijn. En ik hoor ook wat andere verhalen: zo zou Jørgen Strand Larsen bij een ruzietje betrokken zijn en laat Tomáš Suslov zich ook wel gelden. Dat accepteert niet iedereen. Het acceptievermogen is aan het einde van dit seizoen grotendeels verdwenen tussen spelers onderling en spelers en trainers", aldus Pomp.

Europees voetbal

De sportjournalist heeft dan ook geen hoopvol nieuws voor de supporters van FC Groningen. "Chemie in een team is de belangrijkste voorwaarde om tot goede prestaties te komen, dus ik zie het somber in." In de laatste twee competitiewedstrijden moeten de Groningers er alles aan gaan doen om op de achtste plek, die recht geeft op de play-offs om Europees voetbal, te eindigen. De ploeg van Danny Buijs neemt het nog op tegen FC Twente en SC Cambuur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen