'Schreuder vertrekt sowieso bij Brugge, weg naar Ajax ligt open'

9 mei 2022, 10:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder vertrekt aan het einde van dit seizoen zo goed als zeker bij Club Brugge. De oefenmeester wordt al een tijdje genoemd als mogelijke opvolger van Erik ten Hag bij Ajax. De Nederlander zou zelf bij de club hebben aangegeven uit te kijken naar een nieuw avontuur.

Aan tafel bij Studio Voetbal wordt de situatie besproken door Jeroen Stekelenburg van de NOS. "We zijn een beetje richting onze Belgische bronnen gaan bellen. Het verhaal is wel dat inmiddels bevestigd is dat hij volgend seizoen niet de trainer van Club Brugge zal zijn. Dat zou ook vanuit Schreuder naar de club zijn gedaan. Dat betekent dat de weg vrij is. Het lijkt heel erg de kant van Ajax op te gaan."

Schreuder is pas een paar maanden bezig als hoofdtrainer van Brugge. Hij volgde begin dit kalenderjaar de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement op. De ploeg van Schreuder wist zondagmiddag te winnen van concurrent Union Sint-Gillis en deed goede zaken in de strijd om de landstitel. Brugge is de nieuwe koploper en heeft het kampioenschap drie wedstrijden voor het einde van de competitie in eigen hand.

Op de achtergrond lijkt hij echter ook al bezig met een nieuw avontuur. Schreuder wordt in verband gebracht met Ajax, dat Ten Hag deze zomer naar Manchester United ziet vertrekken. Schreuder werkte de afgelopen jaren in verschillende landen. Voordat hij bij Brugge aan de slag ging was hij werkzaam bij Vitesse, FC Twente, Hoffenheim, Ajax, nogmaals Hoffenheim en FC Barcelona.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen