Weg voor Haller ligt open: Haaland vertrekt uit de Bundesliga

8 mei 2022, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kans dat Bayern München komende zomer aanklopt bij Ajax voor Sébastien Haller, wordt steeds groter. Niet alleen omdat Robert Lewandowski zou willen vertrekken uit Zuid-Duitsland. Ook omdat Erling Haaland in ieder geval niet de vervanger wordt van de topscorer van de Bundesliga. 

Bayern München wil zich deze zomer serieus vertrekken om volgend seizoen weer hoge ogen te gooien in de Champions League. De ploeg van Julian Nagelsmann kroonde zich onlangs weliswaar voor de tiende keer op rij tot landskampioen, maar geraakte in het miljardenbal niet verder dan de kwartfinale. Daarin bleek Villarreal te sterk. De uitschakeling kwam hard aan bij Bayern, dat zich de komende tijd ongetewijfeld nadrukkelijk gaat roeren op de transfermarkt. Daarbij is het niet de vraag of het gaat shoppen bij Ajax, maar hoeveel spelers de overstap maken vanuit Amsterdam. Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Jurriën Timber én Haller worden namelijk in verband gebracht met een transfer naar Der Rekordmeister. 

Lees ook: Ajax dreigt met Haller derde speler kwijt te raken aan Bayern

Volgens Bild heeft Bayern zelfs al contact opgenomen met het management van Haller. De Duitse sportkrant is van mening dat de Fransman over alle capaciteiten beschikt om Lewandowksi eventueel op te volgen. De Pool staat naar verluidt wel open voor een nieuw avontuur, waarbij FC Barcelona de belangrijkste gegadigde lijkt om hem over te nemen. In de zoektocht naar een nieuwe spits klopt Bayern in ieder geval niet aan bij Borussia Dortmund. Hoe gecharmeerd de landskampioen ook is van Haaland, het is uitgesloten dat hij na dit seizoen de gevoelige overstap maakt. Directeur Hasan Salihamidžic heeft tegen SPORT1 namelijk gezegd dat Bayern sowieso niet de nieuwe bestemming wordt van de Noorse goalgetter. 

Dat Haaland deze zomer vertrekt bij Borussia Dortmund, staat vast. Hij heeft in zijn contract een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro staan. Manchester City en Real Madrid schijnen die wel af te willen tikken, waarbij de koploper van Engeland naar verluidt de beste papieren heeft. Met het geld dat het voor Haaland ontvangt, zou ook Borussia Dortmund zomaar kunnen aankloppen in Amsterdam. De nummer twee van Duitsland werd eind vorig jaar al gelinkt aan Haller. De Fransman was in de groepsfase van de Champions League nog driemaal trefzeker tegen Die Borussen. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen