Götze had veel contact met Gözübüyük: ''Ik ben er niet blij mee''

8 mei 2022, 21:04

De opvallende kijker tijdens Feyenoord-PSV is het vast niet ontgaan: Mario Götze die veelvuldig in gesprek was met Serdar Gözübüyük. De middenvelder van PSV trachtte de scheidsrechter naar eigen zeggen te behoeden voor een situatie die ontstond in de blessuretijd.

Daarin legde Jens Toornstra aan voor een schot, die hij geblokkeerd zag worden door de arm van Mauro Junior. Luttele seconden later legde Gözübüyük de bal op de stip. Een discutabele beslissing, waarvoor Götze de leidsman dus probeerde te behoeden. ''Ik heb bijna de hele wedstrijd met hem gepraat'', citeerde Voetbal International de Duitser na afloop op de persconferentie. ''Ik had het gevoel dat zich een situatie als deze zou afspelen en dat gebeurde. Ik ben er niet blij mee.'' Daarmee drukt Götze zich, in tegenstelling tot zijn trainer Roger Schmidt, nog zachtjes uit.

Lees ook: Schmidt heeft geen goed woord over voor arbitrage en loopt weg

De middenvelder, die in De Kuip zijn rentree maakte nadat hij het thuisduel met Willem II van vorige week moest missen wegens ziekte, ziet wel een zorgwekkende ontwikkeling in de Eredivisie. ''Hoe vaak is dit al gebeurd in het seizoen? Als je ziet hoe de arbitrage in Duitsland is… Zowel op als naast het veld, hoe ze doen, welke beslissingen ze nemen, ook met de technologie van nu. Je hebt juist de tijd om goed te checken en te communiceren. Dat ben ik gewend vanuit de Bundesliga, maar ook internationaal.''

Opvallender dan de beslissing zelf was het feit dat Gözübüyük niet naar het scherm werd geroepen óf simpelweg niet naar de kant wilde om het penaltymoment terug te kijken. Götze denkt dat dat een wereld van verschil had gemaakt. ''Als hij was gaan kijken, zou hij zelf ook hebben gezien dat het nooit een strafschop kon zijn. Ik vind het een beetje raar, maar dat is mijn opinie. Het is niet gericht op één persoon, maar over het algemeen. Sinds ik in Nederland speel, is dat al zo.'' Zonder het zelf te noemen, doelde Götze ongetwijfeld op het doelpunt van Noussair Mazraoui in Eindhoven eerder dit jaar. In aanloop naar diens treffer had de bal vermoedelijk de zijlijn gepasseerd, maar scheidsrechter Danny Makkelie werd toen niet naar het scherm geroepen om het moment zelf te beoordelen.

Götze gelooft nog een (klein) beetje in de titel

Door het puntenverlies in De Kuip lijkt PSV te kunnen fluiten naar de landstitel. De ploeg van Schmidt had de achterstand op Ajax kunnen verkleinen tot twee punten, maar liet dat dus na. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt het gat van vier punten onoverbrugbaar. Götze wil de handdoek echter nog niet in haar volledigheid in de ring gooien. ''Of het kampioenschap over is? Theoretisch ge zien niet, er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Daarin gaan we voor de winst en dan zien we wel.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen