Schmidt heeft geen goed woord over voor arbitrage en loopt weg

8 mei 2022, 20:44

Roger Schmidt is, op z'n zachtst gezegd, niet te spreken over het besluit van Serdar Gözübüyük om Feyenoord in de laatste minuut van de blessuretijd een strafschap te geven. Cyriel Dessers mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Jens Toornstra de bal vanaf dichtbij tegen de arm van Mauro Junior had geschoten.

Dessers verkeert in dusdanig goede vorm dat hij die uitgelezen kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten natuurlijk niet liet liggen. De huurling van KRC Genk had een paar minuten eerder al de aansluitingstreffer in de touwen gekopt. Schmidt moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen gaf. Hoewel PSV een slechte tweede helft speelde, weet Schmidt het puntenverlies in De Kuip volledig aan de arbitrage. ''Het was een goede wedstrijd die beslist werd door de scheidsrechter'', zei de oefenmeester na afloop voor de camera van ESPN

''Er zijn tegenwoordig zes arbiters bij wedstrijden en ze waren allemaal niet in staat om de juiste beslissing te nemen. Als er geen VAR zou zijn, ok. Met zes arbiters zo'n besluit nemen... We hadden terug in de race kunnen zijn'', baalt Schmidt. Bij een overwinning op Feyenoord was de achterstand op Ajax geslonken tot twee punten en had PSV de titelstrijd volledig nieuw leven ingeblazen. Maar zover kwam het dus niet. PSV slaagde er wederom niet in om een topwedstrijd in de competitie te winnen. Dat zal voor PSV nog wel een paar dagen nadreunen. ''Het was een fantastische wedstrijd, maar het heeft geen zin om er meer over te praten vanwege de beslissing van de arbiter'', deelde Schmidt nog een sneer uit.

Dat de Duitser écht geen zin had om het over de wedstrijd te hebben, liet hij ook blijken voor de camera van de NOS. ''Ik wil er niet over praten'', reageerde hij op de vraag waar het verval van zijn ploeg in de tweede helft vandaan kwam, om vervolgens weg te lopen. Bekijk de beelden hier (vanaf minuut 03:11).