Kampioen Bayern laat Stuttgart ontsnappen met broodnodig punt

8 mei 2022, 19:26

Bayern München is er zondagavond niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. De kampioen van de Bundesliga kwam in de eigen Allianz Arena niet verder dan 2-2 tegen VfB Stuttgart. Voor de bezoekers was dat een zeer welkom puntje.

Stuttgart strijdt namelijk nog tegen degradatie en liet merken niet zomaar naar München te zijn gekomen. De ploeg van trainer Pellegrino Matarazzo kwam goed uit de startblokken en stond na acht minuten spelen op een 0-1 voorsprong dankzij Tiago Tomás. Daar liet Bayern het echter niet bij zitten en halverwege ging de thuisploeg 'gewoon' weer met 2-1 aan de leiding.

Serge Gnabry verzorgde de gelijkmaker en kort voor het rustsignaal hielp Thomas Müller de gastheer aan een 2-1 voorsprong. In het tweede bedrijf knokte Stuttgart zich vervolgens ook weer terug. Het duurde niet lang tot Sasa Kalajdzic voor de gelijkmaker zorgde. Dat resultaat werd vervolgens knap door de manschappen van Matarazzo over de streep getrokken in Beieren. Diep in blessuretijd kreeg Kingsley Coman van Bayern nog een rode kaart.

Zo sluit Bayern het seizoen wat thuiswedstrijden betreft enigszins in mineur af. Stuttgart zal dolbij zijn met het puntje, want de voorsprong op het virtueel gedegradeerde Arminia Bielefeld is drie punten. Daarnaast kan Stuttgart ook nog direct handhaven. Dan moet de laagvlieger wel winnen van FC Köln. Hertha BSC moet dan verliezen op bezoek bij Borussia Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen