Gio stelt kampioensfeest van aartsrivaal uit door simpele zege

8 mei 2022, 17:53

Celtic moet nog even geduld hebben wat betreft het kampioenschap in Schotland. De grootmacht uit Glasgow zag aartsrivaal Rangers namelijk met 2-0 winnen van Dundee United. De ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst stelde het feestje van de stadgenoot dus nog even uit.

Celtic werd zaterdag al officieus kampioen door met 4-1 te winnen van nummer drie Hearts. Alleen in theorie kan Rangers nog roet in het eten gooien, maar dan moest er sowieso gewonnen worden van Dundee United. In de eerste helft zag het daar echter niet naar uit. De manschappen van Van Bronckhorst zochten de kleedkamer namelijk op met een 0-0 tussenstand.

Na de thee stelde Rangers orde op zaken door doelman Benjamin Siegrist twee keer te verschalken. James Tavernier schoot de gastheer tien minuten in de tweede helft op voorsprong vanaf de strafschopstip en in het laatste kwartier gooide Rangers de wedstrijd op slot. Amad Diallo was verantwoordelijk voor de bevrijdende 2-0.

In de Premiership staat Celtic twee wedstrijden voor het einde zes punten los op Rangers en de koploper heeft ook nog een beter doelsaldo. Aanstaande woensdag kan Celtic de titel pakken op bezoek bij Dundee United. Rangers richt zich vooral op twee finales. In de Europa League wacht namelijk Eintracht Frankurt, terwijl Hearts de tegenstander is in de Scottish Cup.