Brugge pakt cruciale zege en achterhaal stuntploeg in titelstrijd

8 mei 2022, 16:55

Club Brugge heeft zondagmiddag drie belangrijke punten gepakt in de Jupiler Pro League. De regerend landskampioen van België won op bezoek bij koploper Union Sint-Gillis met 0-2 en heeft zich daarmee helemaal teruggeknokt in de strijd om de titel.

In Brussel verschenen twee Nederlanders aan de aftrap. Bart Nieuwkoop stond binnen de lijnen namens Union, terwijl Brugge begon met Noa Lang in de basis. Alfred Schreuder hield Bas Dost en Ruud Vormer op de bank. In de eerste helft ging het spel op en neer. Brugge was gevaarlijk via Hans Vanaken en Denis Odoi, maar zij scoorden niet. Aan de overkant moest Simon Mignolet handelend optreden na een schot van Teddy Teuma.

Union kreeg vervolgens na de thee een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De gastheer kreeg een strafschop, maar Dante Vanzeir schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal naast het doel. Die misser kwam de ploeg uit de hoofdstad duur te staan. Na een uitstekende voorzet van Andreas Skov Olsen knikte Vanaken de bezoekers uit Brugge op de belangrijke 0-1 voorsprong in het Joseph Marien Stadion.

Die tik kwam Union niet meer te boven en in extremis sloeg Brugge nogmaals toe via de 17-jarige Antonio Nusa: 0-2. Brugge is de nieuwe koploper, maar Union heeft evenveel punten. Aanstaande woensdag staat er wederom een cruciale wedstrijd op de planning. Dan treffen Brugge en Union elkaar namelijk om 20.30 uur in het Jan Breydel Stadion. In totaal staan er nog drie speelrondes op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klomklommer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@redactie achterhaal in werkwoordvorm in tegenwoordige tijd schrijf je als ‘Achterhaalt’. Taalvoutje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen