Piepjong goudhaantje bezorgt NEC virtuele plek in play-offs

8 mei 2022, 14:19   Bijgewerkt: 8 mei 2022, 14:44

NEC Nijmegen heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van trainer Rogier Meijer won in blessuretijd met 1-0 van directe concurrent Go Ahead Eagles. Het winnende doelpunt kwam van de jonge invaller Ibrahim Cissoko

Zowel NEC als Go Ahead klommen dit seizoen uit de degradatiezone en zijn nu zeker van handhaving. Beide ploegen maken zelfs nog kans op Europees voetbal. Zeker door het puntenverlies van FC Groningen mochten beide ploegen blijven dromen van een Europees avontuur. NEC was voor deze wedstrijd de slechtst presterende thuisploeg met een magere elf punten uit vijftien wedstrijden.

Na zo'n dertig minuten kwam Go Ahead steeds meer in de wedstrijd. De Deventenaren kwamen er af en toe gevaarlijk uit in de counter met schoten van Isac Lidberg en Luuk Brouwers. Beide ploegen wisten deze kansjes echter niet om te zetten in doelpunten waardoor de ruststand op 0-0 bleef staan in de ietwat saaie eerste helft.

Ook de tweede helft begon bepaald niet spectaculair. Go Ahead kwam niet van eigen helft en NEC was niet scherp in de afronding. De Nijmegenaren kwamen er af en toe gevaarlijk uit met Okita maar Go Ahead Eagles leek al snel tevreden met een gelijkspel en stelde zich zeer verdedigend op.

Go Ahead Eagles zakt door het verlies naar de tiende positie en NEC stijgt de achtste plek. SC Heerenveen zou de achtste positie vanmiddag weer over kunnen in de uitwedstrijd bij Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*:

NEC Nijmegen: Branderhorst 7; Márquez 6.5; Guth 7; Bruijn 7 (81. Duelund -); Tavsan 7 (81. Cissoko 8); Akman 7; Okita 7.5; El Karouani 8; Schöne 7.5; Van Rooij 8; Proper 7.5 (67. Vet ).

Go Ahead Eagles: Noppert 8; Lucassen 7; Nauber 7; Kuipers 7; Idzes 7 (84. Bakker -) ; Brouwers 6.5; Lidberg 5.5 (70. Heil 6); Rommens 7.5; Oratmangoen 6(84. Berden -); Deijl 6.5 (70. Cardona -); Córdoba 6.5.

Man of the Match: Ibrahim Cissoko

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.