Simeone breekt Spaanse traditie: geen erehaag voor Real Madrid

8 mei 2022, 13:48

Atlético Madrid is zondagavond niet van plan een erehaag te vormen in de derby tegen rivaal Real Madrid. In Spanje is het traditie om dat te doen voor de ploeg die zich tot landskampioen heeft gekroond, maar trainer Diego Simeone wil daar niets van weten. Hij gaf aan respect te hebben voor de tegenstander, maar nog meer voor zijn eigen achterban. 

"Bovenal willen we Real Madrid feliciteren", begon Simeone nog wel tijdens zijn persconferentie. "De spelers, de staf; ze hebben een geweldige prestatie geleverd. We hebben respect voor ze, maar nog meer voor onze eigen mensen", aldus de trainer van Atlético, die vond dat zijn ploeg het tegenover de eigen fans niet kan maken om een erehaag te vormen voor de aartsrivaal. 

"Ik weet niet of dit in andere competities ook gebeurt. Elke voetbalcultuur gaat daar anders mee om. In Spanje is het gebruikelijk om een erehaag te vormen, maar waar ik vandaan kom, is dat bijvoorbeeld niet het geval", ging de Argentijn verder. Overigens heeft Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti onverschillig gereageerd op het besluit van Atlético. "Als ze het niet doen, is dat ook prima. We respecteren hun keuze."

Topper

El Derbi Madrileño staat vanavond (zondag) om 21:00 uur op het programma in het Wanda Metropolitano. Real Madrid is dus al kampioen, maar Atlético heeft nog alles om voor te spelen. De ploeg kan de drie punten uitstekend gebruiken om Champions League-voetbal veilig te stellen. Eerder dit weekend won FC Barcelona op spectaculaire wijze van Real Betis, waardoor Atlético vanavond een grote stap kan zetten. Wel is plek twee daardoor nog verder uit zicht. 

Lees ook: Alba maakt wereldgoal in extremis en schiet Barcelona naar CL

Wat vind jij van de uitleg van Simeone? Deel het in de reacties onder dit artikel!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen