Onvoldoendes voor Frenkie: 'Barça heeft hem op zijn best nodig'

8 mei 2022, 10:48

FC Barcelona won zaterdagavond door een laat doelpunt van Jordi Alba met 1-2 van Real Betis. Daarmee verzekerden de Catalanen zich van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Frenkie de Jong en Memphis Depay verschenen aan de aftrap bij Barcelona, maar maakten volgens Spaanse media weinig indruk.

Sport beoordeelt het optreden van De Jong in het Estadio Benito Villamarín met een 4. 'Hij begon de wedstrijd als hoofdrolspeler, met de vrijheid om de aanval op te zetten. Dat verwaterde naarmate de minuten verstrijken. Hij was afwezig in de minuten dat Barcelona het het moeilijkst had. Bij het doelpunt van Bartra was hij niet agressief genoeg', aldus de krant, die Memphis een 5 geeft. 'Hij miste diepgang in zijn spel en voelde zich niet op zijn gemak op de linkervleugel.'

Mundo Deportivo stipt aan dat De Jong meestal goede wedstrijden speelt bij Real Betis. 'Dat wilde hij herhalen. Na een eerste helft waar hij meer inzet toonde dan impact op het spel had, groeide hij in de tweede helft. Al had hij natuurlijk Bartra wel wat meer kunnen hinderen bij de 1-1.' Memphis begon volgens de krant aardig aan de wedstrijd, maar kwam 'vast te zitten' voordat hij na ruim een uur werd vervangen door Pierre-Emerick Aubameyang.

Ook El Desmarque geeft Frenkie een 4. 'Hij bewoog veel en vroeg om de bal, maar is nog ver verwijderd van zijn beste niveau. Barça heeft hem op zijn best nodig. Een handsbal die niet door de scheidsrechter werd opgemerkt, had Barça de wedstrijd kunnen kosten'. Memphis krijgt een 5 voor zijn optreden tegen Real Betis. 'Hij probeerde het een aantal keer, maar zijn pogingen werden gestopt.'

Xavi tevreden

Hoewel Barcelona er niet in is geslaagd Real Madrid van de titel af te houden, is Xavi blij dat het is gelukt om in de top-vier te eindigen. "Het seizoen had veel slechter kunnen aflopen. We hebben met nog drie wedstrijden te gaan ons doel bereikt. Het was het minimumdoel, maar we moeten realistisch zijn", aldus de trainer, die als laatste doel heeft om met Barcelona op de tweede plaats te eindigen.