Promotie Schalke 04 betekent financiële meevaller voor AZ

Promotie Schalke 04 betekent financiële meevaller voor AZ

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 mei 2022 – Thomas Ouwejan maakt na dit seizoen definitief de overstap van AZ naar Schalke 04. De Duitse club is door de promotie naar de Bundesliga verplicht hem vast te leggen.

Schalke kroonde zich zaterdag tot kampioen van de 2. Bundesliga door voor eigen publiek met 3-2 te winnen van St. Pauli. Het was een knotsgekke avond in Gelsenkirchen. Halverwege de wedstrijd keek de thuisploeg nog tegen een 0-2 achterstand aan. Door doelpunten van Simon Terodde (twee keer) en Rodrigo Zalazar barstte echter alsnog een groot feest los in de Veltins-Arena.

Ouwejan gaat naar alle waarschijnlijkheid met Schalke mee naar de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen moet door de promotie de koopoptie in zijn contract lichten. "Dus ik ben officieel speler van deze club nu", zegt Ouwejan in gesprek met De Telegraaf. Naar verluidt ontvangt AZ twee miljoen euro voor de linkervleugelverdediger. "We gaan er de komende weken verder over in gesprek, maar in principe ligt dit vast en ik ga ervan uit dat ik hier blijf."

Ouwejan maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van AZ naar Schalke, waar hij in rap tempo uitgroeide tot dragende kracht. Als hij niet een tijdje geblesseerd was geweest, dan had hij waarschijnlijk bijna alles gespeeld. "Ik ga het niet te hard zeggen met mijn vriendin naast me, maar ik ben echt verliefd geworden op deze club", zegt Ouwejan. "Schalke is gewoon fantastisch. Ik heb het enorm naar mijn zin hier."

Volgens Ouwejan betekent het veel voor de supporters van Schalke dat hun club na één jaar alweer terugkeert op het hoogste Duitse niveau. "De club leeft extreem in deze omgeving, dat merk ik dagelijks als ik door de stad loop. De fans hebben heel wat pijn gehad van die degradatie, de club is alles voor hen. Als je dan hoort hoe trots ze nu op ons zijn, dat is echt schitterend. We hebben elke week alles gegeven met dit eindresultaat in gedachten."

Reacties

gerelateerd