Quadruple-droom Liverpool ver weg na pijnlijke avond tegen Spurs

Quadruple-droom Liverpool ver weg na pijnlijke avond tegen Spurs

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 mei 2022 – De quadruple-droom van Liverpool lijkt bij slechts een droom te gaan blijven. De ploeg van Jürgen Klopp kon zich in de Engelse titelstrijd namelijk eigenlijk geen puntverlies meer veroorloven, maar kwam zaterdagavond in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur. Manchester City kan zondag profiteren: met een overwinning op Newcastle United zou het Liverpool op drie punten afstand zetten.

Van de hordes die Liverpool nog moest nemen op weg naar de titel, leek Tottenham sowieso al de lastigste te gaan worden. The Reds waren vanaf het begin wel de betere partij, maar de echt grote mogelijkheden bleven daarbij nog uit. Een serieuze mogelijkheid kwam er na rust wel voor Heung-Min Son. Hij was het eindstation van een geweldig uitgespeelde aanval en kon in een leeg doel Tottenham op voorsprong schieten. 

Liverpool moest in de achtervolging en wist in de 74e minuut dan ook het net te vinden. Waar het nog altijd niet lukte om echt grote mogelijkheden te creëren, was het een afstandsschot van Luis Diaz die met ietwat geluk via een tegenstander binnenviel. De ploeg leek vleugels te krijgen van de treffer en zette nog maar eens wat meer aan, maar de winnende treffer zou uitblijven. Net als eerder dit seizoen eindigde ook deze ontmoeting tussen Liverpool en Spurs in een gelijkspel.

Titelrace
De vraag is uiteraard wat dat gaat betekenen in de titelrace in de Premier League. Als City zondag 'gewoon' wint van Newcastle, zet het Liverpool op drie punten afstand. Met het relatief makkelijke programma van The Citizens (evenals Liverpool) zou de ploeg die niet meer weg mogen geven, al kan één nederlaag alles weer omdraaien. Helemaal verloren is de quadruple voor Liverpool - dat de League Cup al op zak heeft en in de finale van de Champions League en de FA Cup staat - nog niet, maar de zaken staan er na vanavond wel slechter voor. 

Reacties

gerelateerd